• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 BARSELONA POKAZALA ZVEZDI SNAGU: Crveno-beli bez šanse u Pioniru!
 BARSELONA POKAZALA ZVEZDI SNAGU: Crveno-beli bez šanse u Pioniru!

BARSELONA POKAZALA ZVEZDI SNAGU: Crveno-beli bez šanse u Pioniru!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crveno-beli nisu bili ni blizu iznenađenju. Favorit je kontrolisao utakmicu i na kraju rutinski pobedio.

 BARSELONA POKAZALA ZVEZDI SNAGU: Crveno-beli bez šanse u Pioniru! Izvor: MN PRESS

Nedelja je počela velikom pobedom Zvezde protiv Reala u Madridu i to je bilo dovoljno čuda crveno-belih za ovu sedmicu. Za novo iznenađenje u petak uveče nije bilo šanse, jer je na drugoj strani terena stajao prejak rival:

Zvezda - Barselona 60:72 (11:21, 20:14, 14:22, 15:15)

Ekipa Dejana Radonjića dočekala je nastupe oporavljenog šutera Džordana Lojda i sve spremnijeg centra Lendrija Noka, ali ni sa njima nije uspela da "zakuva" protiv tima Šarunasa Jasikevičijusa.

Katalonci su dominirali pre svega defanzivno i ako su u prvom delu meča crveno-beli trojkama Ognjena Dobrića, Korija Voldena i Džordana Lojda našli pukotine u toj defanzivi, u nastavku nije bilo prolaza za igrače Zvezde.

Iako su Dejan Davidovac i Lojd uoči pauze primakli Zvezdu na obećavajući minus od samo četiri poena (31:35), Barselona je od prvih trenutaka treće četvrtine zaigrala kako ume i tako oduzela srpskom timu pomisao da može da iznenadi.

Dok se "tvrd" meč u "Pioniru" bližio kraju, Barselona je kontrolisala rezultat, povećavala prednost do maksimalnih "plus 21" (66:45) na sedam minuta pre kraja. Od tog trenutka, Zvezda je pokušavala da ublaži poraz i da smanji razliku u svom 14. porazu.

Barselonin lider dobio je poseban doček, poljubio je ikonu koju mu je uručio predstavnik Zvezde Marko Kešelj, a potom je ubacio šest poena. Najefikasniji u njegovom timu bili su Kori Higins sa 14 poena, Pjer Oriola sa 12, Rolands Šmits sa 11...

Sa druge strane, Lojd je u povratničkom nastupu ubacio devet poena, Dobrić je ostao u madridskom ritmu sa 11, a Lendri Noko je proveo na terenu 16 minuta i pokazao da polako ulazi u formu, bez obzira na neprimetan napadački učinak (dva poena).

Crvena zvezda će nakon ovog meča početi da se pakuje za nedeljno gostovanje Mornaru i derbi ABA lige, posle čega je očekuje put u Istanbul, na duel protiv Efesa u utorak.

ZVEZDA: O'Brajant 6 (8 sk), Volden 8, Lojd 9, Davidovac 7 (4 sk), Lazić 3, Rit, Radanov 5, Dobrić 11, Kuridža 3, Kuzmić, Noko 2, Kolom 6.

BARSELONA: Dejvis 9, Vesterman 1, Hanga, Šmits 11, Pustovij 2, Oriola 12 (7 sk), Abrines 3, Higins 14, Martinez 2, Kjurik 2, Mirotić 6, Kalates 19.

20:59

Kraj utakmice, rutinska pobeda Barselone 72:60

20:53

Još tri minuta

Ognjen Dobrić pogodio je još jednu trojku, smanjio zaostatak na "minus 14" (52:66), a onda je na sjajan ulaz utrčao i Lojd i poentirao za "minus 12" (54:66).

Jasikevičijus traži tajm-aut, dok se utakmica bliži završnici bez mnogo ritma.

U toku je 37. minut.

20:44

Ironični aplauzi sudiji, Barselona na "plus 21"

Prisutni u dvorani nekoliko puta su negodovali zbog odluka sudije Lotermozera i saradnika, a sada su dugo i ironično aplaudirali. Za to vreme, Brendon Dejvis postavio je sa linije penala novu maksimalnu razliku - 66:45.

Još sedam minuta do kraja.

20:33

Barselona na maksimalnom vođstvu pred 4/4

Katalonci su potpuno kontrolisali sve što se događalo u trećoj četvrtini i u njenom finišu stekli najveću prednost - 57:43, u 30. minutu.

Zvezdin krilni centar Džoni O'Brajant potom je pogodio u poslednjem napadu pred pauzu i postavio rezultat za kraj treće četvrtine - 45:57.

20:17

Treća četvrtina počinje kao prva - dominacijom Barselone

Gosti su vratili kontrolu igre i rezultata, pre svega čvrstom odbranom. U 25. minutu vode "plus 11" (47:36) i povećavaju prednost poenima Higinsa (šest) i Oriole (četiri).

20:05

19:59

- Poluvreme, Zvezda - Barselona 31:35 -

ZVEZDA: O'Brajant 4, Volden 6, Lojd 7, Davidovac 5, Dobrić 6, Kuridža 1, Kolom 2. Timski: 4/14 za dva, 5/15 za tri, 8/11 sl. bacanja, 13 skokova (9-4), 5 asistencija, 2 ukradene i 5 izgubljenih lopti


BARSELONA: Vesterman 1, Šmits 5, Oriola 6, Abrines 3, Higins 6, Mirotić 6, Kalates 8. Timski: 9/20 za dva, 2/8 za tri, 11/15 sl. bacanja, 23 skoka (16-7), 5 asistencija, 3 ukradene, 7 izgubljenih lopti

19:53

Zvezda je stigla, ali su stigli i problemi!

Nik Kalates je poentirao za Barsu, a odgovarali su mu Dejan Davidovac trojkom (za 26:31) i Džordan Lojd (30:33).

Ipak tada je u 20. minutu Džordan Lojd napravio treću ličnu grešku, a tri faula ima i Džoni O'Brajant. To će svakako otežati Radonjiću planiranje nastavka utakmice.

19:44

Barsina odbrana "kao sat", ali Zvezda se vraća

I dalje gosti igraju odličnu odbranu, ali su crveno-beli našli način da se rezultatski približe. Džordan Lojd pogodio je za Zvezdinih "minus 5" (23:28), a ekipe otišle na tajm-aut, u 17. minutu.

19:39

Žestok sudar - Lojd na parketu

Kori Volden smanjio je Zvezdin minus na devet poena trojkom iz ugla (17:27 u 15. minutu), a u sledećem napadu dogodio se žestok sudar napada. Abrines je ponovo igrao izuzetno agresivnu odbranu na Lojdu, pa je Zvezdin šuter pao i morao je da napusti teren nakratko.

19:29
Izvor: MN PRESS

19:22

Zaigrao je i Noko, a Dobrić pogodio još jednu trojku

Zvezdin bek ubacio je svoju drugu, a timski treću trojku crveno-belih u prvoj četvrtini, posle koje Barselona vodi 21:11.

Interesantno je da u prvih 10 minuta Zvezda nije poentirala za dva poena, već su Dobrić i Volden dali trojke, a Kino Kolom dva bacanja.

U finišu prve četvrtine za crveno-bele zaigrao je i novi centar, Lendri Noko.

19:12

Dobrić se "upisuje" trojkom, ali Barsa ne staje

Na prvom tajm-autu, u petom minutu, Barselona vodi 14:3 i potpuno kontroliše meč.

Ognjen Dobrić dao je trojku za Zvezdu (za 3:5), zaigrao je i Džordan Lojd, ali se gosti pitaju za sve i povećavaju prednost pogocima Kalatesa, Higinsa i Mirotića.

19:05

Problemi Zvezde na početku - 0:5

Kao i u Barseloni, Jasikevičijusov tim odlično je počeo utakmicu u defanzivi i sprečio crveno-bele da izgrade otvoren pogled ka košu u prva tri napada.

Za to vreme, Oriola, Abrines i Mirotić doneli su Kataloncima uvodnu prednost 5:0

19:03

Džordan Lojd u sastavu

Najbolji strelac crveno-belih počeće meč sa klupe - raduje njegov povratak na teren posle dugih zdravstvenih problema.

Izvor: MN PRESS

19:01

Radonjić iznenadio petorkom!

Među starterima Crvene zvezde biće i Aleksa Radanov i Duop Rit, što do sada nije bio slučaj. Takođe, u prvih "pet" biće i Kori Volden, Ognjen Dobrić i Ognjen Kuzmić.

Sa duge strane, za Barselonu počinju Nik Kalates, Kori Higins, Aleks Abrines, Nikola Mirotić i Pjer Oriola

Izvor: MN PRESS

19:00

Sudije su…

Večerašnju utakmicu sude arbitri Robert Lotermozer (na slici), Marćin Kovalski i Mikele Rosi

18:57

I večeras bez Simonovića

Zvezda i večeras bez Marka Simonovića, koji se još oporavlja od posledica korone. 

Očekuje se da Džordan Lojd večeras bude u sastavu posle mesec dana, takođe posle prebrođene bitke protiv korone.

Marko Simonović
Izvor: MN PRESS

UKRATKO

  • Međusobni skor od 2000. je 7:2 za Barselonu
  • U "Pioniru" je 2:2
  • Zvezda je poslednji put pobedila u oktobru 2017.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije