• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Partizan pao i u Rusiji: Stari problemi i novi poraz u Evrokupu!
 Partizan pao i u Rusiji: Stari problemi i novi poraz u Evrokupu!

Partizan pao i u Rusiji: Stari problemi i novi poraz u Evrokupu!

Meč 3. kola Top 16 faze Evrokupa

 Partizan pao i u Rusiji: Stari problemi i novi poraz u Evrokupu! Izvor: MN PRESS

Novi poraz Partizana i prva pobeda Lokomotive u Top 16 fazi Evrokupa. Sada im predstoji velika borba za četvrtfinale. 

Na kraju, Lokomotiva - Partizan 74:67 (19:17, 18:13, 17:19, 20:18)

Ovi rivali sastaju se i sledeće nedelje, meč se igra u Beogradu i Partizan mora da ga dobije kako zna i ume ako želi da zadrži šanse da se plasira u četvrtfinale. 

Što i nije nemoguće, jer je i večeras mogao da slavi, ali bukvalno kao da je igrao samo u prvoj i trećoj četvrtini, dok je druge dve "prespavao".

Pod "starim boljkama" mislimo, naravno, na 17 izgubljenih lopti i slab šut za tri (8/23), ali i na silne faulove u napadu. Vil Mozli je meč završio sa 5 poena, 3 izgubljene lopte i 5 penala, od čega četiri u napadu.

Ovo je bio prvi meč bez Kodija Miler-Mekintajera i deluje da postoji mali pomak kada je igra u napadu u pitanju, ali nedovoljna za ovaj nivo takmičenja. Kada je Partizan igrao strpljivo, uspevao je da izgradi napade i daje koševe, ali nije to mogao tokom cele utakmice.

Ne treba zaboraviti da su crno-beli bili i bez Rašona Tomasa, koji je na treningu povredio ruku. Bez njega, sa Mozlijem koji je ušao u problem sa faulovima i sa slabo upotrebljivim Erikom Mikom, Partizan je imao hendikep pod košem, ali je to ipak nekako uspeo da ublaži.

Treba reći i da je Novica Veličković igrao 24 minuta i dao sjajan doprinos sa 15 poena i 5 skokova. I ne samo brojkama, crno-beli su igrali mnogo bolje i organizovanije kada bi kapiten bio na parketu.

Što se tiče utakmice, Partizan je vodio samo kratko u prvoj četvrtini i dva puta u trećoj, ali je svaki put olako to ispuštao. U trećoj četvrtini je prišao na dva poena zaostatka, ali je Lokomotiva tu deonicu završila sa pet poena, posle nesportske Zagorca i iskorišćenog napada i tako sebi obezbedila lepu prednost pred poslednju deonicu.

Uspevao je Partizan da u nekoliko navrata priđe i u četvrtoj četvrtini, poslednji put na četiri i po minuta pre kraja meča, kada je došao na pet, ali se Lokomotiva i tada brzo vratila na 10. U poslednja tri minuta je domaći tim uspevao da potroši i "razvuče" vreme dok nije bilo kasno za preokret.

Jedina eventualno pozitivna stvar je to što je razlika mala i nije nenadoknadiva sledeće nedelje. Naravno, ne uz ovakvu igru, već uz onu koju je Partizan na momente prikazivao večeras.

Lokomotiva: Kamings 15, 4as, Hervi 2, 5sk, Motovilov 2, Kalnijetis 10, Iljnicki 3, Kalinov 7, Kuzminskas 12, Linč 9, Dolinin, Martjuk, Kroford 14, Emčenko.

Partizan: Mika 2, Zagorac 8, Pejdž 12, 5sk, Dangubić 3, 7sk, Stefanović, Jaramaz 11, 6as, Veličković 15, 5sk, Perkins 3, Janković 8, Trifunović, Mozli 5.

19:17

Kraj meča!

Lokomotiva je posle vraćanja prednosti uspešno potrošila vreme i na kraju slavila 74:67 (19:17, 18:13, 17:19, 20:18)

19:14

40' To će biti to

Zagorac pogađa trojku o tablu! Partizan je odigrao dobru odbranu, ali Kamings na isteku vremena, iz teškog šuta uspeva da pogodi i biće da je to – to! 74:65

19:13

39' Lokomotiva troši vreme

Nema poena na obe strane, ali vreme prolazi. Pejdž gubi loptu, pravi korake i to je 1:53 do kraja.

Nema koša duže od minuta.

19:11

38' Ne zaboraviti da je važan svaki poen

Partizan gubi 10 razlike tri minuta pre kraja. Nije da nema vremena, ali ne treba da zaboravi da je bukvalno svaki poen važan.

Dobra je odbrana Lokomotive u ovim trenucima, dva propuštena napada i vremena je sve manje. Još dva i po minuta, rezultat je i dalje 72:62

Kratak prekid zbog problema sa satom

19:07

37' Stiže odmah odgovor

Nalet Partizana Lokomotiva zaustavlja dobrom odbranom, pa onda trojkom Kuzminskasa, još jednom dobrom odbranom i košem 72:62

Sad Filipovski traži tajm-aut.

19:04

36' Vratio se Partizan

Jaramaz daje trojku i Pašutin mora da traži tajm-aut. Ima vremena, ima, ima!

67:62

19:03

35' Veličkoviiiić

Jaramaz daje prvi koš za Partizan u četvrtoj četvrtini posle puna tri minuta. Ali, Kalinov postiže oba penala i "poništava" to – 62:51

19:01

34' Jaramaz prekida "sušu"

Jaramaz daje prvi koš za Partizan u četvrtoj četvrtini posle puna tri minuta. Ali, Kalinov postiže oba penala i "poništava" to – 62:51

18:59

33' Neverovatno šta radi Mozli

Partizan je igrao dug napad, lopta je završila kod Pejdža na trojci, on se driblingom oslobodio čuvara, došao bliže košu, promašio – a onda Mozli pravi faul u napadu! To je kraj za njega večeras, četiri od pet faulova je napravio u napadu. Ulazi Veličković.

Rezultat je i dalje 60:49

18:56

32' Lokomotiva brzo vraća prednost

Kamings postiže koš, Partizan "baca" napad, ali Kuzminskas pogađa. Očas posla je Lokomotiva vratila prednost, a posle trojke Kalinova, Filipovski traži tajm-aut – 61:49

18:52

Kraj treće četvrtine, Partizan "častio" protivnika

Lokomotiva je imala poslednji napad, ali je Zagorac napravio nesportski faul i tako "častio" protivnika sa dva bacanja, nakon čega je Kamings dao trojku. To je 5:0 iz napada – 54:49 pred poslednju deonicu

18:49

30' Opet izjednačenje

Vil Kamings je dao jedno od dva bacanja, izjednačio i dao priliku Partizanu da povede opet, ali Janković pravi korake…

To je 15. izgubljena lopta za Partizan, na koju je Kalnijetis odgovorio trojkom. 49:46

Oba tima potom nisu iskoristila napade, a onda je Perkins dao težak koš pod faulom! Amerikanac pogađa, ponovo izjednačenje – 49:49

18:45

28' "Klackalica" u Krasnodaru

Posle vraćanja prednosti, Filipovski je napravio tri izmene – Pejdž, Veličković i Jaramaz su izašli, a ušli su Perkins, Zagorac i Trifunović.

Nakon toga Kamings vraća prednost, ali samo do sledećeg napada i Jankovića. Gledamo "klackalicu". 45:46

18:42

27' Nije se Partizan sad pogubio, vratio je prednost

Pejdž pogađa "flouter", pa Janković hvata odbitak i Partizan poet vodi 43:44

18:40

25' Kratko je trajala dobra igra

Kamings je u drugom napadu posle tajm-auta postigao novu trojku za Lokomotivu, a Partizan je opet počeo da "zapinje" u napadu. Ipak, dobar skok crno-belih do sada. 43:40

18:37

23' Bolja energija Partizana, smanjio prednost

Mozli je u drugom napadu Partizana u poluvremenu dobio četvrtu ličnu grešku, njegovu četvrtu. Ostao je u igri, a crno-beli su se odbranili potom, upravo zahvaljujući njemu. Jaramaz promašuje trojku, ali Pejdž hvata skok u napadu. Iljnici faulira Dangubića.

Posle toga Jaramaz upošljava Jankovića, koji daje lake poene, ali Iljnicki odmah uzvraća trojkom, samo da bi Pejdž vratio! 

Posle dobre odbrane i ofanzivnog skoka, Pejdž daje još jednu trojku - 40:40

Pašutin traži tajm-aut

18:33

21' - Počelo je drugo poluvreme

"Moramo da koristimo njihove slabe tačke i da napadamo obruč", rekao je Pašutin na poluvremenu. Što je istina – Mozli ima probleme sa penalima, Veličković nema mnogo snage da igra, Tomas je povređen, a Mika je nemoćan.

Mozli postiže prve koševe u drugom poluvremenu - 37:32

18:22

Šta brojke otkrivaju?

Partizan 10 izgubljenih lopti, 7/16 za dva i 2/8 za tri. Veličković 7, Jaramaz 6 poena.

Lokomotiva za dva šutira sjajnih 14/22, ali za tri je na 2/10, a ima i 7 izgubljenih lopti. Kroford je postigao 14 poena.

Mnogo puta je Partizan pravio faulove u napadu pri postavljanju bloka, a i ponovo je delovao zbunjeno i dezorganizovano. Nije ova utakmica izmakla kontroli, nije Lokomotiva pokazala ništa posebno, ali crno-beli moraju da se trgnu.

18:18

Kraj prvog poluvremena

Prvo poluvreme je završeno 37:30.

18:15

20' Mini-serija Partizana

Jaramaz je dao dva bacanja, a posle dobre odbrane i Pejdž pogađa, dovoljno da natera Pašutina da zatraži tajm-aut. 37:30

Tako je delovalo, ali ipak nije bilo tajm-auta, iako je Lokomotiva otišla do klupe.

18:13

19' Nažalost, na ovakav Partizan smo navikli ove sezone

Jaramaz pogađa trojku za Partizan, ali Kalnijetis odmah uzvraća, posle čega Jaramaz promašuje. Oba tima sada šutiraju 2/8 za tri.

Posle dobre odbrane, Veličković pravi faul u napadu. Neverovatno! 37:26

18:09

17' Mozli se vratio i odmah napravio faul u napadu

Sada ima tri lične greške. Psle toga pravi blok, ali sudije kažu - silazna putanja. Ipak, utakmica je zaustavljena i sudije pregovaraju. Nisu uspeli da se dogovore, biće mrtva lopta. 

18:07

17' Lokomotiva je "dvocifrena"

Jaramaz zgazio aut-liniju, Veličković izgubio loptu, Mika izgubio loptu – to su poslednja tri napada Paritzana. Srećom, i Lokomotiva je promašivala, ali je Kalinov dao koš i to je dvocifrena prednost domaćina za 31:21, ali Pejdž uzvraća polaganjem posle konačno dobrog napada.

Posle svega toga, Kroford daje koš i dodatno bacanje - 34:23

18:03

15' Partizan mora da zaustavi nalet Lokomootive

Mika je dao dva bacanja sa penala. Crno-beli igraju sa nižom postavkom, gde je Mika na "petici", a Zagorac na "četvorci". Mozli je brzo dobio dva penala, tako da Lokomotiva ima veliku prednost u reketu.

Kroford daje koš za 29:21.

Vraća se Veličković umesto Zagorca.

18:00

14' Stoji Partizan

Linč je sigurno pogodio, a Lokomotiva stigla do svoje najveće prednosti do tada, od šest razlike, ali samo do svog sledećeg napada, kada je bukvalno uz zvuk sirene isti igrač pogodio za 27:19

17:57

13' - Neće koš, pa neće

Konačno dobar napad Partizana, Perkins je pronašao Jankovića, koji polaže bez problema. Tek drugi put da crno-beli postižu lake poene. Na drugoj strani siguran Redži Linč, pa onda izblokiran Perkins. Razlika nije velika, ali za sada ovo ne deluje dobro – 23:19

Partizan opet deluje kao da se muči i ne igra, videlo se koliko Veličković znači za ekipu kada može da igra.

17:53

11' Loš početak druge deonice

Partizan je imao prvi napad u drugoj četvrtini, ali je Perkins promašio loptu, pa je napravio faul. Sudije su pregledale snimak i odlučile da je regularan. Mladi Motovilov pogađa - 21:17

17:52

Pogledajte atraktivnu blokadu Mozlija iz prve četvrtine

17:50

Kraj prve četvrtine

Uspeo je Partizan da se snađe u svom poslednjem napadu, ali je lopta prošlo izašla iz koša posle polaganja Jankovića i prepustio Lokomotivi poslednji napad, ali koša nije bilo. Na kraju 19:17

17:48

10' Konačno koš za Partizan!

Partizan je četiri minuta bio bez koša sve dok Zagorac nije postigao trojku! 18:17

17:45

8' Partizan počeo da gubi lopte i pravi faulove u napadu

Linč je dao jako čudan koš: krenuo je na polaganje, Mozli ga je blokirao uz faul, ali lopta je prešla preko njegovih prstiju i ušla u koš. Daje Amerikanac i slobodno bacanje i Lokomotiva vraća prednost – 16:14.

Posle toga Zagorac gubi loptu u napadu, nova izgubljena lopta crno-belih. Posle dobre odbrane, Vil Mozli pravi faul u napadu. To je njegova druga lična.

17:42

7' Serija grešaka na obe strane, minimalno vođstvo crno-belih

Serija promašaja Lokomotive, dobro postavljena Partizanova odbrana, a i napad deluje korektno – mobilno i sa dobrim promenama.

Ipak, Erik Mika gubi loptu i daje Lokomotivi priliku za kontru i lake poene – 13:14.

17:40

Partizan je večeras sa 11 igrača u sastavu

Rašon Tomas je lakše povredio ruku na treningu i večeras ga nema u protokoolu.

17:38

5' Vodi Partizan

Jaramaz u početku igra plejmejkera, odnosno prenosi loptu i napad crno-belih u početku već izgleda bolje nego u prethodniim mečevima.

Jaramaz je uspeo da se snađe iz reketa i pogodio je težak šut za prvo vođstvo Partizana na meču – 9:10.

Kroford poentira 11:10, a na drugoj strani ponovo uzvraća Veličković koji pogađa uz koš! 11:13

17:35

3' Veličković i Kroford se "gađaju" koševima

Kroford i Veličković su razmenili koševe, a onda je Amerikanac postigao trojku, da bi Veličković pogodio oba penala – 9:8

U ovim minutima gledamo obračun njih dvojice na terenu.

17:33

2' Kalnijetis najavioo nastavak "tradicije"

Lokomotiva je meč počela košem Kalnijetisa. Partizan je propustio napad, ali je u odbrani Jaramaz presekao loptu, istrčao kontru i postigao prve poene za crno-bele.

Kalnijetis je potom ponovo pogodio, on redovno dobro igra protiv Partizana, da bi Mozli sa penala ponovo izjednačio – 4:4

17:31

Meč je počeo!

Ovo su startne petorke:

Lokomotiva: Kalnijetis, Iljnicki, Linč, Dolinin, Kroford.

Partizan: Pejdž, Dangubić, Jaramaz, Veličković, Mozli.

17:06

Dobrodošli u MONDO live!

Ostanite uz MONDO, čeka nas važan duel Evrokupa.

UKRATKO

  • Partizan ima skor 1-1 u Top 16 fazi
  • Lokomotiva ima 0-2 do sad
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije