• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Zvezda ide po titulu u Podgoricu: Kad je sve stalo, Ognjen Dobrić je zablistao!
 Zvezda ide po titulu u Podgoricu: Kad je sve stalo, Ognjen Dobrić je zablistao!

Zvezda ide po titulu u Podgoricu: Kad je sve stalo, Ognjen Dobrić je zablistao!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Kakva drama! Zvezda je imala +20, onda je Danilo Nikolić šuterskim ludilom preokrenuo meč, ali je na kraju Ognjen Dobrić Zvezdi doneo pobedu!

 Zvezda ide po titulu u Podgoricu: Kad je sve stalo, Ognjen Dobrić je zablistao! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda ide u Podgoricu po titulu ABA lige!

U neverovatnom meču u "Pioniru" tim Dejana Radonjića je ispustio prednost od 20 razlike, gubio sa 9 poena, ali na kraju na krilima Ognjena Dobrića uspeo da dođe do pobede. 

CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST 85:79 (30:17, 25:24, 8:29, 22:9)

Videli smo neverovatno dramatičnu završnicu ove utakmice, vodila je Budućnost do tri minuta pre kraja, a onda su Ognjen Dobrić, Marko Simonović i greške Melvina Edžima donele preokret Zvezdi! 

Krilni igrač Budućnosti je prvo faulirao Dobrića na šutu za 3 posle čega je krilni košarkaš Zvezde doneo izjednačenje (74:74), a onda je u narednom napadu naparavio korake. 

Uspeo je Nikola Ivanović da trojkom donese poslednju prednost ekipi Budućnosti na 78;79, ali to je bilo to od gostiju. Ognjen Dobrić je vratio trojku, onda ukrao loptu Ridu i rešio meč. Nije bilo povratka i sa 27 poena na ovom meču Dobrić je doveo Zvezdu na korak od titule! 

Crvena zvezda je na ovom meču sjajno počela i nije delovalo da će imati problema da dođe do pobede. Na startu nije mogla Budućnost ništa da pogodi i domaći tim je uz sjajnu igru Dobrića i dominaciju Noka i Kuzmića nad Vilijem Ridom uspeo da duplira Budućnost (30:15) pred kraj prve četvrtine. 

Gosti su uspeli da se vrate u meč u drugih 10 minuta, nekoliko puta su bili na korak od toga da smanje prednost na jednocifrenu prednost, ali je onda Lendri Noko serijom poena ispod koša vratio Zvezdi veliku prednost pred poluvreme. 

A onda se desila horor četvrtina za crveno-bele. Na početku drugog poluvremena je tim iz Beograda potpuno izgubio samopouzdanje, trebalo im je pet minuta da postignu prve poene iz igre i na kraju je u trećem delu igre postigla samo 9 poena. Danilo Nikolić je bio u strašnoj formi, šutirao je trojke 6/6, skakao je sjajno i na kraju je meč završio sa 26 poena. 

Preokrenula je Budućnost, povela sa 9 razlike, ali su onda čelična odbrana Zvezde i Ognjen Dobrić preokrenuli. Ništa nije mogla da ubaci Budućnost, dala je samo 8 poena u poslednjih 10 minuta i u dramatičnoj završnici Zvezda je došla do pobede. 

U Crvenoj zvezdi je osim sjajnog Dobrića Džordan Lojd imao 16 poena uz 6 asistencija, dok je Lendri Noko imao 15 poena i 7 skokova. Kod Budućnosti je osim Nikolića Džastin Kobs imao 14 poena, a Melvin Edžim i Nikola Ivanović po 12.

CRVENA ZVEZDA: Hol 2, Lojd 16, Uskoković 3 (5 as), Davidovac 6, Lazić 2, Rit, Radanov, Dobrić 27, Simonović 10, Jagodić-Kuridža, Kuzmić 4, Noko 15 (7sk)

BUDUĆNOST: Kobs 14, Ivanović 12, Edžim 12 (8sk), Šehović, D. Nikoilić 26 (8sk), Apić, Mitrović, Dela Vale 5, Z. Nikolić, Popović, Rid 10, Žugić 

22:30

Ognjen Dobrić! Ali i Marko Simonović!

Ognjen Dobrić je na startu doneo veliku prednost Zvezdi, dao je 11 poena u prvih 10 minuta, a onda, kada je bilo najteže ponovo se pojavio. 

Zvezda je u trećoj četvrtini bila bez ikakvih poena, čak je i Dobrić promašivao, a onda je u finišu pogodio nekoliko šuteva i oteo jednu loptu Viliju Ridu za ponovni preokret i rešio je meč.

Marko Simonović je na kraju takođe doneo velike stvari, izvukao je nekoliko faulova i doneo preko potrebne poene Zvezdi. 

Na kraju pobeda na krilima njih dvojice i 2:0, pred odlazak serije u Podgoricu!

22:27

Kakav meč, kakva pobeda!

Crvena zvezda je povela sa 2:0 u seriji finala ABA lige, u meču sa mnogo preokreta na kraju je odbranila domaći teren. 

CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST 85:79 (30:17, 25:24, 8:29, 22:9)

22:24

KRAJ! POBEDA ZVEZDE! 85:79

Promašaj Budućnosti i napad je za Crvenu zvezdu! Udvojen je Simonovič, na kraju je fauliran i sviran je faul. Simonović pogađa sa penala. 

Popović je blokiran, a onda Dobrić prekida napad Budućnosti! Na kraju pobeda Zvezde!

22:20

22:19

39. minut: Još 35 sekundi, vodi Zvezda 83:79!

Faul u napadu Ognjena Dobrića na 100 sekundi do kraja! 

Ivanović daje trojku i vodi Budućnost 78:79! Ognjen Dobrić daje trojku! Dobrić onda čačka tu loptu Ridu i odbranila se Zvezda!

Lojd daje dva bacanja i idemo na tajmaut Dejana Milojevića!

22:17

39. minut: Drama! 78:76

Lob pas Kobsa i faul Lazića nad Vilijem Ridom. Noko vadi ovu loptu Ivanovića iz koša i sada Zvezda ima napad! Vili Rid dira loptu Simonoviću i ovo je silazna putanja. Kobs prolazi kroz reket i daje jako teške poene u padu! 

Simonović baca loptu u aut! Pao je Dobrić, ali nije sviran faul, sapleo se o Noka. Ivanović promašuje!

22:13

37. minut: Dobrić vodi Zvezdu do vođstva! 76:74

Velika greška Melvina Edžima, napravio je korake! A onda Edžimov faul na Dobrićem na šutu za tri poena! Ide najefikasniji igrač Zvezde na liniju penala, a Edžim ide napolje zbog pet penala. 

Pogađa sva tri puta i sada je nerešeno! Kobs daje loptu u ruke Laziću, a onda sjajan pas ka Simonoviću Dobrića i vodi Zvezda. Tajmaut Milojevića!

22:09

36. minut: Simonović digao Zvezdu, Milojevićev tajmaut! 71:74

Blokada Dobrića, a onda faul nad Simonovićem i ide Zvezda na liniju penala! Pogađa iskusni krilni košarkaš oba puta. A onda faul Vilija Rida nad Simonovićem u napadu! 

Dobrić prolazi i daje 2 poena! Tajmaut Milojevića!

22:07

35. minut: Ovo deluje jako loše! 67:74

Sada promašuje Lojd sa poludistance, Davidovac promašuje trojku, lopta dolazi do Vilija Rida koji je sam u kontri i zakucava. 

Dobrić pogađa sa poludistance, ali promašuje i Dela Vale! Potom jako loš šut Džordana Lojda i Zvezda deluje jako loše. 

22:04

33. minut: Nema napada Zvezde i dalje! 65:72

Danilo Nikolić nastavlja, sada je uzeo ofanzivni skok i dao je poene ispod koša. Nikola Ivanović pravi faul, Lojd gubi ravnotežu i gubi loptu, a onda faul Lojda nad Kobsom. 

Kobs promašuje trojku, a onda Dobrić promašuje trojku - šutira Zvezda za 3 3/20. Kobs promašuje, a Popović pravi svoj četvrti faul. 

21:59

POSLEDNJIH 10 MINUTA! Lazić daje nadu! 65:70

Krade loptu Lazić i polaže na startu. Zoran Nikolić promašuje ispod koša, a onda promašuje Dobrić sa poludistance. Faul Lazića nad Ivanovićem. 

21:56

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Užasna Zvezda, sada Budućnost vodi! 63:70

Promašuje Dobrić, Lazić to ne može da popravi, a Džastin Kobs pogađa flouter. Dobrić šutira preko ruke uz zvuk sirene i promašuje, a Danilo Nikolić nastavlja. Opet trojka i sada šutira 6/6. 

Davidovac pogađa pod faulom na isteku treće četvrtine. Promašaj Davidovca, pa Dobrića.

Rezultat u ovoj četvrtini - 29:8 za Budućnost. Dovoljno govori. 

21:53

29. minut: Horor četvrtina Crvene zvezde! 61:65

Ni Dobrić ne pogađa, promašio je trojku. a Edžim poentira i vodi Budućnost! Nestvaran preokret Budućnosti! 

Lojd ipak pogađa poludistancu i drži on svoj tim u igri. Nikola Ivanović promašuje trojku, ali Danilo Nikolić hvata tu loptu. Faulira Uskoković Ivanovića, a onda Edžim promašuje trojku. 

Lojd baca loptu pravo u aut, a onda posle promašaja Danila Nikolića Vili Rid vraća loptu u koš. Ogroman promašaj Davidovca. Edžim pogađa. 

21:48

26. minut: Istopila se prednost Zvezde! 59:59

Melvin Edžim pogađa ispod koša, serija Budućnosti za četiri i po minuta 13:2. 

A onda Davidova promašuje za tri poena! Srećom Kobs gubi loptu, a onda Džordan Lojd konačno pogađa. Pet minuta je trebalo Zvezdi za prvi koš iz igre u drugom poluvremenu. 

Fauliran je Kobs za tri slobodna bacanja. Pogađa sve i sada je Budućnost na -2! A onda krade loptu Nikola Ivanović i evo izjednačenja!

21:45

24. minut: Danilo Nikolić u seriji! 57:52

Lojd promašuje, a onda Noko hvata neverovatnu loptu i fauliran je ispod koša. Nema Zvezda još poene u drugom poluvremenu i tek posle dva bacanja Noka upisuju se crveno-beli. 

Pogađa dno mrežice za tri Danilo Nikolić, prva je violina Budućnosti na ovom meču. Lazićev pokušaj za tri završava na prvom obruču, a onda Kobs baca loptu u aut. 

Lojd promašuje sa kapice, a Danilo Nikolić daje trojku, šutira 5/5!

21:41

Tajmaut Dejana Radonjića! 55:46

Danilo Nikolić pogađa posle igre leđima i Dejan Radonjić odmah traži tajmaut na startu drugog poluvremena!

21:40

POČINJE DRUGO POLUVREME! Kobs otvara - 55:44

Džordan Lojd promašuje trojku iz teške pozicije pošto je isticalo vreme za napad, a onda bukvalno otima loptu Edžimu Branko Lazić! 

Faul Danila Nikolića, a potom promašaj Simonovića za tri. Ostao je potpuno sam Ivanović i promašio, ali je Rid to uhvatio. Pogađa trojku Kobs!

21:36

Kako je to izgledalo?

Crvena zvezda je sjajno počela i Budućnost je tek posle pet minuta postigla prve poene iz igre. Ognjen Dobrić je u napadu predvodio crveno-bele, a centri Radonjićevog tima odradili su sjajan posao. 

Trčali su sjajno u tranziciji i redovno ostajali sami ispod koša, dok je Vili Rid očajavao posle promašaja i tako je Zvezda došla i do +20 u jednom trenutku (37:17). 

Ipak Budućnost je uspela da se povrati, naše ritam u napadu i u drugoj četvrtini trojkom Danila Nikolića i sa dva poena Edžima na startu nagovesti bolju igru. 

Iako su u nekoliko momenata bili blizu da se vrate na jednocifrenu prednost na kraju je Lendri Noko serijom poena u poslednjem minutu vratio +14 svom timu. 

21:33

Na tribinama je i Dejan Stanković

Izvor: MN PRESS

21:31

Lista strelaca

U Crvenoj zvezdi je perfektan bio Ognjen Dobrić sa 17 poena, a Lendri Noko je u potpunosti nadigrao Vilija Rida i došao do 13 poena. Dvocifren je i Džordan Lojd sa 10 poena. 

Kod Budućnosti je jedina svetla tačka Danilo Nikolić sa 13 poena, Nikola Ivanović je imao 7, a Melvin Edžim, 6. 

21:30

Evo kako je izgledalo prvo poluvreme

21:23

KRAJ PRVO POLUVREMENA! 55:41 za Zvezdu!

Kobs pogađa uz faul u poslednjem napadu Budućnosti, a onda je Dejan Radonjić tražio tajmaut. Za kraj poluvremena zicer promašuje Kuzmić! 

21:21

19. minut: Noko digao Zvezdu na +17! 55:38

Pada Kobs u prodoru i fauliran je u prodoru. Šutira slobodna bacanja i promašuje jedno. Dobrić promašuje trojku, Kobs napada Uskokovića i pravi grešku u koracima. 

Pogađa trojku mladi Aleksa Uskoković, a onda Nikolić daje težak šut. Pogađa onda Lendri Noko težak šut od tablu, dok sa druge strane Vili Rid ne uspeva da mu se revanšira. A potom nastavlja Noko - dao je poene uz faul! Dodaje i taj penal! 

21:15

18. minut: Budućnost se drži! 47:35

Nikolić promašuje, Edžim to hvata, vraća mu i onda krilni centar Budućnosti daje trojku. Faul Kobsa nad Dobrićem i on opet ide na liniju penala. Pogodio je oba puta. 

Edžim ne prolazi po čeonoj liniji, a onda Rid pokušava da zakuca preko Lojda, ali ne uspeva. Fauliran je i ide na penale. Ovaj put je precizan oba puta. 

Blokira Rid Dobrića, a onda je ispod koša fauliran Noko! Pogađa oba puta. 

21:10

16. minut: Poleteo Dobrić! 43:30

Džordan Lojd je presekao ovu loptu, ali je onda u kontri fauliran. Na penalima je precizan. Hvata Budućnost ritam, sada je Dela Vale pogodio poludistancu. 

Veliki promašaj Dobrića, Noko hvata tu loptu, ali izlazi iz terena. Šutira poludistancu Kobs u ranom napadu i promašuje. Revanšira mu se sa druge strane Lojd. 

Rid pokušava jednom rukom i promašuje, a onda faul nad Dobrićem pri pokušaju ali-upa. Pogađa oba puta!

21:06

15. minut: Vraćaju se gosti! 39:28

Ne pogađa Noko, ali Lazić hvata ofanzivni skok. Potom promašaj Hola i Lojd pravi faul da preseče kontru gostiju. 

Dosta je iskusno ovo izvukao Amadeo Dela Vale, šutiraće tri slobodna bacanja. Sva tri puta promašuje. Faul sada Dela Valea nad Lazićem. Sjajan pas Lojda na Davidovca i on pogađa. Onda faul Lazića na prodoru i 2+1 za Budućnost. 

Sjajan protok lopte, ali Lojd promašuje trojke, Potom Noko ne daje ispod koša, ali i Dela Vale promašuje trojku. Ostaje posed za Budućnost. 

21:00

12. minut: Tajmaut Radonjića, vodi Zvezda 37:22

Danilo Nikolić protrčava kroz blokove i pogađa trojku. A onda opet promašaj Lojda za tri. Melvin Edžim fintama dolazi do poena i Dejan Radonjić odmah ovo preseca tajmautom. 

20:59

POČELA DRUGA ČETVRTINA! Zvezda na +20! 37:17

Još jedan flouter Ognjena Dobrića, a onda Dela Vale promašuje za tri poena. Promašuje Dobrić trojku, ide ona Kuzmiću po obruču, a onda ona dolazi do Lojda koji pogađa trojku, 

Kobs ne odgovara, skače Kuzmić i u kontri je fauliran Lojd! Oba puta precizan. 

20:56

Auh kakva četvrtina!

Sjajan je bio Ognjen Dobrić sa 11 poena, Crvena zvezda je dobila svoju igru pošto je uspela da igra mnogo u tranziciji, a Lendri Noko i Ognjen Kuzmić su sjajno trčali i dobijali zicere ispod koša. 

Na kraju je Budućnost ubacila samo tri koša iz igre i crveno-beli su došli do skoro duple prednosti - 30:17. 

20:55

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Vodi Zvezda 30:17

Sada pogađa Davidovac sa jedne noge jako težak šut, a onda imamo i prvu trojku za Budućnost, pogodio ju je Danilo Nikolić. Ovo je tek treći koš iz igre Budućnosti. 

Petar Popović pravi treći faul i šalje Lojda na liniju penala. Dao je samo jedno. Krade loptu Zvezda, a onda Dobrić sjajno zakucava! 

A onda faul Dobrića nad Edžimom. Daje oba bacanja i Davidovac pogađa, ali nije stigao!

20:51

9. minut: Raste prednost Zvezde! 25:12

Pao je Ivanović, bacio mu je Dela Vale loptu i poklonio loptu Zvezdi. Ognjen Dobrić pogađa neverovatnu trojku! Sada i Nikola Ivanović promašuje trojku, ali gubi loptu Zvezda. 

Danilo Nikolić "zida" ispod koša i fauliran je. Sada nešto drugačija postavka Dejana Milojevića, sa dve četvorke. Pogađa Nikolić oba puta. 

20:48

8. minut: Drugi tajmaut Budućnosti! 22:10

Odlična odbrana Dobrića nad Ridom, ostaje on nazad i Kuzmić je prvi u tranziciji i potpuno sam zakucava! 

Džastin Kobs pogađa flouter, a onda sjajna asistencija za Kuzmića i on na ziceru pogađa. Drugi tajmaut Budućnosti i Dejan Milojević je izuzetno besan na svoje igrače!

20:45

7. minut: Pojavio se i Dobrić! 18:8

Zaleteo se Hol u prodor, ali nije pogodio preko Vilija Rida. Noko pravi svoj drugi faul i mora napolje. Menja ga Kuzmić. Na penalu je Ivanović i pogađa oba puta. 

Zakucava Dobrić, a onda posle očajnog napada Budućnosti pogađa poludistabncu Lengston Hol. Kuzmić blokira Rida, dobija opet loptu i faulira ga centar Zvezde. On promašuje jedno, daje jedno. 

Fauliran je Dobrić na šutu i ide na liniju penala! Prvi put +10 za Zvezdu!

20:40

5. minut: Sjajni Noko! 12:5

Težak šut Žugića nije ni pipnuo obruč, a onda je Noko opet u tranziciji sjajno dao poene. Sada je Džastin Kobs promašio trojku i ne ide ništa ekipi Budućnosti!

Sada Lojd promašuje trojku, a onda sjajna blokada Noka nad Edžimom. Lopta opet dolazi do Kanađanina, koji je fauliran i ide na liniju penala. Daje oba slobodna. 

A onda Ognjen Dobrić pogađa flouter, a onda prolazi Ivanović i polaže. Prvi koš iz igre u petom minutu za Budućnost.

20:36

3. minut: Moćna Zvezda, tajmaut Milojevića! 8:1

Lojd pogađa sa poludistance, a posle promašaja Edžima vrlo brzo reaguje Zvezda i u kontri zakucava Lendri Noko. Na 8:1 tajmaut Budućnosti!

20:35

2. minut: Bolja Zvezda na startu, 4:1

Prvi poeni večeras, Lojd dodaje do Noka ispod koša koji je sam i ovo lako rešava. A onda faul Lengstona Hola. 

Melvin Edžim promašuje trojku, ali hvata ispod koša to Vili Rid i Marko Simonović ga faulira. Na kraju ga šalje na liniju penala, a on nastavlja da se muči sa penala i daje samo jedno bacanje. 

Sjajno je sada video Noko Simonovića, on je utrčao i položio. A onda smo videli faul u napadu Vilija Rida. 

20:32

POČELI SMO! Na startu bez poena

Promašaj Šehovića iz kornera na startu meča, a onda Lengston Hol greši, vratio je loptu preko pola. A onda je istekao napad Budućnosti!

20:31

PETORKE!

Za Zvezdu počinju Hol, Lojd, Lazić, Simonović i Noko. 

Sa druge strane igraće Džastin Kobs, Fedor Žugić, Melvin Edžim, Suad Šehović i Vili Rid. 

20:14

Sve je spremno!

 Još malo pa počinje!

20:12

Ni Kobs nije na 100 odsto!

Iz tabora Budućnosti ističu da Džastin Kobs nije na 100 odsto svojih mogućnosti posle pada u prvom poluvremenu prvog meča. 

Ipak on je spreman i igraće na ovoj utakmici. 

20:04

Problem za Zvezdu!

Sada je definitivno, nema Korija Voldena na ovom meču! To znači da će na poziciji plejmejkera minute deliti mladi Aleksa Uskoković i Lengston Hol. 

19:40

Je li spreman?

I na prvom meču je u sastavu bio Marko Jagodić-Kuridža, ali nije imao ni sekund na terenu. 

Da li je sada spreman?

19:10

Kako je to izgledalo?

19:00

Šta smo videli u prvom meču?

Crvena zvezda je na kraju došla do pobede, a pre svega je čvrsta odbrana crveno-belih donela trijumf. 

Potpuno su zaustavili Džastina Kobsa, a Nikola Ivanović je bio gotovo bez poena do poslednje četvrtine. Iako je Vili Rid na kraju imao sjajan učinak od 26 poena i 10 skokova uspela je Crvena zvezda da kontroliše skok i da spreči Budućnost da dominira ispod koša. 

17:49

Dobrodošli u MONDO live!

Pratite sa nama drugi finalni meč ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti. 

Posle pobede u prvom meču Crvena zvezda želi da odbrani domaći teren, dok Budućnost traži brejk i izjednačenje. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije