• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Cedevita Olimpija Crvena zvezda ABA liga
 Cedevita Olimpija Crvena zvezda ABA liga

Zvezdi ni čudo nije bilo dovoljno! Drama, pa poraz crveno-bijelih, moraju nazad u Beograd po polufinale!

Crvena zvezda izgubila u Ljubljani u dramatičnoj završnici, koja je na momenat sve šokirala!

 Cedevita Olimpija Crvena zvezda ABA liga Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je ispustila prvu meč loptu. Poslije drame, izborenog produžetka, povratka iz mrtvih nije uspjela da režira veliki peokrt. Igraće se majstorica. Cedevita Olimpija je slavila u Ljubljani - 88:80 (24:29, 19:15, 16:10, 17:22, 12:4).

Ovako nešto se rijetko viđa. Zvezda je praktično izgubila meč u 40. minutu, delovalo je da je isteklo vrijeme kada je Mitrović pogodio pod faulom, sudije su gledale snimak i ustanovile da se koš priznaje, a Luka je dao dodatno bacanje (76:76). Međutim, u dodatnih pet minuta je domaći tim držao konce igre i riješio pitanje pobjednika.

Dejan Radonjić će svakako imati šta da zamjeri svojim izabranicima. Kako zbog prevelikog forsiranja šuta za tri (14/42), tako i zbog previše promašenih penala (6/15). Na drugoj strani je domaćin bio mnogo sigurniji sa linije za slobodna bacanja (31/42). Čeka se još konačna odluka ABA lige o terminu treće utakmice...

 Započela je Zvezda meč furiozno, serijom i brzim vođstvom (0:7). Ubrzo je ta prednost otišla na dvocifrenu (5:16) uz skoro savršenu igru. Pogađali su trojke Holins, Kalinić, Vajt je bio odličan. Međutim, domaćin je preko Pulena, Ougusta i dobre igre u reketu uspio da smanji minus već do kraja prve dionice (24:29).

Za razliku od prve dionice koja je bile izuzetno efikasna u drugoj su oba tima podigla nivo igre u odbrani, uz dosta grešaka u napadu na obje strane. Kalinić je previše forsirao i grešio, a zahvaljući trojci Dobrića uz zvuk sirene je srpski tim na pauzu otišao sa vođstvom (43:44). Završnicu prvog dijela obilježio je sukob Pulena i Lazića i četvrta lična za Amerikanca.

Ni u trećem kvartalu Zvezda nije uspijevala da pronađe ritam u napadu, promašivlai su zicere, nisu mogli da pronađu put do koša nikako. Blažič je na drugoj strani uspijevao da nađe rješenja pa je to donijelo domaćinu vođstvo pred posljednji kvartal (59:54). Uz to je srpski tim dao samo dva slobodna bacanja od sedam ukupno.

Napadačke muke su se nastavile, domaćin je držao vođstvo, sve dok Dobrić i Volters nisu dali dvije uzastopne trojke za smanjenje minusa. Poslije tih dobrih poteza je uslijedila serija grešaka i promašenih zicera, a za to vrijeme je Pulen dobio i petu ličnu. Serijom od 7:0 domaćina je djelovalo da je sve riješeno (71:62). Međutim, na to su Ivanović i Holins odgovorili trojkama i vratili neizvesnost (71:68).

Uslijedila je penal serija, Holins je promašio oba penala, Ferel nije pogodio, da bi poslije toga Dobrić dao oba slobodna bacanja na pet sekundi prije kraja (74:73). Onda se dogodilo nešto nestvarno. Murić je dao dva slobodna bacanja, Radonjić je tražio tajm-aut (76:73). Ivanović je promašio trojku, Mitrović je fauliran pod košem, poentirao je, ali je vrijeme isteklo.

Tada su sudije odgledale snimak i ustanovile da je Luka fauliran prije isteka vremena i da se koš priznaje. Pogodio je dodatno bacanje i donio produžetak (76:76). 

CEDEVITA OLIMPIJA: Pulen 8, Ferel 11 (5as), Edžim 6 (5as), Murić 21 (7sk), Ougust 9 (5sk), Blažič 12 (5sk), Hodžić, Ščuka, Omić 10 (8sk), Dragić 11 (6as, 6sk), Radovanović, Mulalić

ZVEZDA: Lazarević, Volters 14 (6sk, 4as), Davidovac 2, Mitrović 11 (7sk), Lazić 5, Klainić 9 (6sk), Dobrić 15 (6sk), Holins 14, Ivanović 3, Marković, Vajt 7, Kuzmić (3sk)

Možda će vas zanimati

21:00

STRELCI

CEDEVITA OLIMPIJA: Pulen 8, Ferel 11 (5as), Edžim 6 (5as), Murić 21 (7sk), Ougust 9 (5sk), Blažič 12 (5sk), Hodžić, Ščuka, Omić 10 (8sk), Dragić 11 (6as, 6sk), Radovanović, Mulalić

ZVEZDA: Lazarević, Volters 14 (6sk, 4as), Davidovac 2, Mitrović 11 (7sk), Lazić 5, Klainić 9 (6sk), Dobrić 15 (6sk), Holins 14, Ivanović 3, Marković, Vajt 7, Kuzmić (3sk)

20:56

KRAJ!

Gotovo je. Cedevita Olimpija je pobedila u Ljubljani. Vraća se serija u Beograd - 88:80.

20:52

43' - KALINIĆEVA GLUPOST!

Cedevita Olimpija ima veliku prednost u produžetku - 84:80.

Kalinić je iznudio petu ličnu Edžima, dao je koš, pa promašio penal. Potom je faulirao Murića na šutu za tri, Edo je dao trojku, a Nikola je dobio petu ličnu. Dao je i dodatno bacanje. Holins je poentirao posle prodora.

20:48

42' - RADONJIĆ REAGUJE

Zvezda bez poena u produžetku. Blažič je ukrao loptu Holinsu i pogodio, Radonjić traži minut odmora - 80:76.

20:42

ŠTA SE UPRAVO DOGODILO?!

Ivanović je šutirao, promašio trojku za produžetak, Mitrović je uhvatio loptu, vratio je u koš pod faulom. Sudije su pogledale snimak, ustanovile su da je MItrović fauliran pre isteka vremena. Priznali su se poeni, Luka je imao slobodno bacanje za produžetak, pogodio je - 76:76.

Posle tajm-auta Golemca je Ivanović brzo faulirao Murića. Edo je dao oba penala, pa je Radonjić tražio minut odmora. Napad je imala Zvezda, na terenu su u crveno-belom bili šuteri, ali je jedan od sudija pokazao da nešto nije u redu, pa je umesto Davidovca morao da uđe Mitrović. Ispostavilo se da je to bio ključni potez.

Izvor: MN PRESS

20:33

40' - PROMAŠENI PENALI I DRAMA!

Drama se nastavlja (74:73).

Holins je promašio oba slobodna bacanja. Zvezda je odlučila da brani napad. Ferel je promašio, očekivali su svi brz faul domaćina, oni su čekali, Ivanović je previše dugo čekao da postavi napad, pa je Murić tek na pet sekundi pre kraja napravio faul na Dobriću. Ognjen je dao oba penala (74:73). Golemac je tražio minut odmora.

20:29

39' - ZAKUCAVANJE DOBRIĆA!

Triler završnica. Domaćin vodi - 74:71.

Fenomenalan potez Dobrića i zakucavanje preko Zorana Dragića. Potez utakmice bez dileme (71:70). Potom Ferel pogađa jedno od dva slobodna bacanja. Ougust zatim pravi loš i bespotreban faul daleko od koša i uvodi svoj tim u bonus, Golemac je pobesneo. Mitrović je bio polovičan (72:71). Ougust je pronašao put do koša.

20:25

38' - DRAMA!

Drama u Ljubljani na dva minuta pre kraja (71:68).

Delovalo je da je sve gotovo posle serije domaćina od 7:0 (71:62). Onda su Ivanović i Holins pogodili trojke i vratile neizvesnost.

Izvor: MN PRESS

20:16

35' - TROJKA MURIĆA, PETA LIČNA PULENA!

Pet minuta do kraja meča. Volters je pogodio torjku, pa je Murić odgovorio istom merom. Radonjić je tražio minut odmora (67:62).

Pulen je zatim dobio petu ličnu, Vajt je promašio otvorenu trojku.

20:10

33' - ZVEZDA JURI MINUS

Cedevita je ta koja kontroliše dešavanja u Ljubljani za sada - 64:59.

Zvezda ne uspeva da pronađe ritam u napadu i upravo u tom delu igre imaju najveće probleme. Dobri ćje jedini strelac za crveno-bele u ovom kvartalu.

20:02

30' - ZVEZDA MAŠI ZICERE, SLEDI ČETVRTINA ODLUKE

Posle 30 minuta igre Cedevita Olimpija vodi - 59:54.

Zvezda ima ogromne probleme u napadu, ne mogu da pogode ni zicere na obruču. Davidovac je rešio napad, pa je Ferel pogodio trojku iz velike udaljenosti. Volters je zatim promašio dva penala posle faula Dragića, pa je Blažič promašio oba penala posle faula Kalinića...

Izvor: MN PRESS

19:56

28' - BLOKADA OMIĆA!

Potez dosadašnjeg toka meča izveo je Alen Omić. Fenomenalnom blokadom je zaustavio lake poene Luke Mitrovića na obruču.

19:52

27' - LAZIĆ, PA ODGOVOR DOMAĆINA

Cedevita ima prednost (55:52).

Lazić je pogodio trojku za vođstvo Zvezde (50:52). Usledila je serija od 5:0 preko Omića i Zorana Dragića.

Izvor: MN PRESS

19:45

23' - ZVEZDINE MUKE U NAPADU

Muče se i jedni i drugi u napadu u drugom poluvremenu, posebno Zvezda - 46:46.

Jedine poene za srpski tim dao je Volters. Uz to su brzo napravili četiri lične i ušli u bonus.

19:26

STRELCI NA POLUVREMENU

Ovako izgleda lista strelaca na poluvremenu. Interesantno je da je Blažič dao svih osam poena sa penala, kao i da je domaći tim dao samo dve trojke iz šest pokušaja. Na drugoj strani je Zvezda uzela više šuteva za tri (8/19) nego za dva (9/16).

CEDEVITA OLIMPIJA: Pulen 6, Ferel 3, Edžim 5, Murić 8, Ougust 5, Blažič 8, Hodžić, Ščuka, Omić 2, Dragić 6, Radovanović, Mulalić

ZVEZDA: Lazarević, Volters 9, Davidovac, MItrović 7, Lazić 2, Kalinić 7, Dobrić 3, Holins 9, Ivanović, Marković, Vajt 7, Kuzmić

19:23

20' - POLUVREME I ČETVRTA LIČNA PULENA

Završeno je prvo poluvreme, Dobrić je pogodio trojku za vođstvo na pauzi - 43:44.

Lazić je prišao da čuva Pulena, Džejkob je na to reagovao sklonio je ruku kapitena Zvezde dva puta, sudije su pokazele da je faul u napadu, pa je nastavio da protestuje i dobio tehničku, to je njegov četvrti faul. Zbog toga je pobesneo na klupi, Kalinić je promašio slobodno bacanje. Volters je pogodio trojku (40:41).

Izvor: MN PRESS

19:16

18' - KALINIĆ NA KLUPI POSLE GREŠAKA

Ušao je Kalinić u seriju grešaka, previše forsira i promašuje, Radonjić je odlučio da ga prebaci na klupu. Zamenio ga je Lazić - 40:36.

Pulen je promašio zicer, Holinsu je ispala lopta na prodoru, ali je Blažič promašio prilikom dodavanja u kontri. Umesto Kuzmićaj e ušao Mitrović. Nova izgubljena lopta srpskog tima, deveta izgubljena lopta...

19:12

16' - RADONJIĆ TRAŽI PETORKU

Cedevita je došla do vođstva (36:34), pa je do poena posle prodora došao Volters (36:36).

Radonjić pokušava da pronađe pravu petorku, domaćin koristi prednosti u reketu, Murić je pogodio trojku, Blažič se raspucao, dok su na drugoj strani u lošu seriju ušli Holins i Kalinić koji se muče.

Izvor: MNPRESS

19:06

14' - VAJT, PA BLAŽIČ

Znatno bolja igra u odbrani na obe strane. Zvezda ima minimalno vođstvo - 31:33.

Ougust je izblokirao Davidovca na ziceru, zatim je Vajt na snagu došao do poena, pa je Blažič iznudio faul Kuzmića i dao oba penala. Holins je posle toga zgazio aut liniju prilikom finte šuta.

19:00

11' - TEHNIČKA ZA RADONJIĆA, PA ZA EDŽIMA!

Druga četvrtina počela je tehničkom greškom za Radonjića zbog protesta, Ferel je pogodio slobodno bacanje - 25:29.

Usledila su dva uzastopna faula u napadu, prvo Davidovcu, pa onda Kanađaninu Edžimu. Potom se Melvin okrenuo ka sudijama i sarkastično aplaudirao i dodavao "Dobar posao". Arbitri su mu dali tehničku, Marković nije pogodio slobodno bacanje.

Izvor: MN PRESS

18:53

10' - KRAJ PRVE ČETVRTINE

Završena je prva četvrtina. Zvezda ima prednost posle 10 minuta igre - 24:29.

18:49

18' - PULEN VRAĆA DOMAĆINA U IGRU

Pulen i Ougust vraćaju domaći tim u igru. Zahvaljujući njima dvojici je dvocifren minus istopljen - 22:24.

Radonjić je primoran da traži minut odmora. Blažič je bio polovičan sa penala.

Izvor: MN PRESS

18:41

6' - GREŠKA MITROVIĆA, DOMAĆIN UZVRAĆA

Cedevita Olimpija je smanjila minus (14:22).

Volters je ušao u seriju promašaja, pa je Mitrović napravio grešku prilikom izvođenja lopte i poklonio napad rivalu. Na to je Holins odgovorio trojkom.

18:35

4' - DVE TROJKE HOLINSA, PA KALINIĆ!

Odlična igra Zvezde na početku susreta - 7:16.

Holins je pogodio dve trojke sa istog mesta, Omić je promašio dva napada, pa je Kalinić pogodio otvorenu trojku i naterao Golemca da traži tajm-aut zbog dvocifrene prednosti (5:16). Nato je odgovorio Omić košem za prekid serije

Izvor: MN PRESS

18:33

2' - FURIOZAN START ZVEZDE

Zvezda je meč počela furozno, napravila je seriju na koju domaćin nije imao odgovor - 0:7.

Krenulo je trojkom Kalinića, pogodio je Volters, pa je Vajt završio kontru. Murić je zatim pogodio trojku (3:7).

18:25

PETORKA ZVEZDE

Zvezda počinje meč u petorci: Volters, Holins, Kalinić, Vajt, Kuzmić.

18:00

RADONJIĆ OPOMINJE: MORAMO BOLJE!

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je oprezan pred ovaj meč.

"Apsolutno smo svesni velikog iskustva i kvaliteta koji poseduje ekipa Cedevita Olimpije. Imaju ozbiljan napadački potencijal i dosta igrača sa puno poena u rukama. Mi svakako na ovoj utakmici moramo da budemo bolji u određenim segmentima nego što je to bilo u Beogradu", rekao je Radonjić.

Izvor: MN PRESS

17:25

ZVEZDA SLAVILA U PRVOM MEČU

Prvi duel ova dva tima u polufinalnoj seriji u Beogradu pripao je Crvenoj zvezdi.

Izvor: MNPRESS

16:56

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča u Ljubljani.

UKRATKO

  • Crvena zvezda izgubila od Cedevita Olimpije
  • Igrać se majstorica
  • Treći meč se igra u Beogradu
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dejan

Ma kakvo cudo, Zvezdi ni sudije nisu pomogle da dobije. Priznat kos i jos faul? Pa i slepac je video da je sut upucen posle isteka vremena. Znaci samo faul i dva sl. Bacanja. Ali sudije to navodno nisu videle. Za svakog sudiju kupiti po psa, jer su ocito slepci.

Najnovije