• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiv Ker kritikuje Dejvisa: To se tako ne radi

Autor mondo.rs

"Postoji način na koji se mijenja klub i postoji onaj na koji se to ne radi", poručio je trener Voriorsa i kao dobar primjer naveo Džejmsa i Durenta koji nisu ucjenjivali svoje klubove.

Nju Orleans nije mogao da prati tempo Entonija Dejvisa.

"Obrva" je već neko vrijeme superstar, jedan od najboljih košarkaša svijeta, dok su se Pelikansi mučili da se plasiraju u plej-of i zapravo im je to pošlo za rukom samo u dvije od sedam sezona otkako su birali Dejvisa kao prvog pika na draftu 2012. godine.

Njegova statistika i doprinos ekipi postajali su sve veći, ali konkurencija na zapadu bila je daleko bolja tako da je Dejvis shvatio da je za njega najbolje da ode iz kluba.

To nije uradio mirno, nego je u januaru, nekoliko nedjelja pred Ol star, zatražio trejd i od tada se spekulisalo o njegovom odlasku u Lejkerse koji se nije desio u prvi mah, nego nešto kasnije - ovog ljeta kada su sve tri strane dobile zadovoljavajuće uslove.

TREJD

U zamenu za njega Pelikansi su dobili Lonza Bola, Brendona Ingrama, Džoša Harta i tri pika prve runde. U zamenu za njega Pelikansi su dobili Lonza Bola, Brendona Ingrama, Džoša Harta i tri pika prve runde. Nimalo jeftin posao za Los Anđeles koji je hteo da sklopi šampionski tim za ovu sezonu!

Mnogo se pričalo o načinu na koji je "izašao javno" i primorao klub da ga se riješi, kao i o tome kako ga je Džejms ubjeđivao da dođe u Lejkerse, a glas je sada digao i Stiv Ker.

Trener vicešampiona Voriorsa kritikovao je Dejvisa zbog ovih stvari...

"Kada igrač koji je potpuno zdrav i ima još nekoliko godina ugovora kaže da želi da ode, to je veliki problem za ligu i igrači moraju da budu oprezni", kazao je Stiv Ker.

"Kada potpišete ugovor vi dugujete da ćete se truditi i boriti za tim, za grad, za navijače... A onda kada ti ugovor istekne, imaš potpuno pravo da odeš kao slobodan agent. Ipak, kada potpišeš ugovor, ti moraš da ga poštuješ".

Stiv Ker je istakao da se nada da ovaj trend "ucjena" neće zaživjeti u NBA ligi, pošto bi to bilo pogubno za takmičenje, a dao je primjer Lebrona Džejmsa i Kevina Durenta.

"Postoji način na koji se mijenja klub i postoji onaj na koji se to ne radi".

"Lebron je sačekao da istekne ugovor. Kada je Kevin došao u Golden Stejt, i kada je otišao, ugovor mu je istekao. Ti potpisuješ ugovor, igraš, sačekaš da istekne i ideš dalje. Tako bi trebalo da bude. Pomalo je uznemiravajuće ovo kada timovi postanu taoci igrača dok ugovor i dalje traje. Uopšte nisam fan toga, to je štetno za sve", zaključio je Stiv Ker.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC