• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zna li se čiji je posljednji šut u Zvezdi: Rekao sam, Beron ili Davidovac!

Autor Mladen Šolak

Andrija Gavrilović vjerovatno nije pretpostavljao da će voditi crveno-bijele u prvom "vječitom derbiju" sezone, ali je večeras morao da pruži ruku boljem i odgovara na razna pitanja poslije dramatične utakmice u "Areni".

 Partizan-Crvena-zvezda-75-72-vjeciti-derbi-ABA-liga-sezona-2019/20-izjava-Gavrilovic Izvor: MN PRESS

Kada se na Malom Kalemegdanu ljetos ambiciozno okupljala ova renovirana postava Crvene zvezde za odbranu titule i statusa evroligaša, Andrija Gavrilović vjerovatno nije pretpostavljao da će voditi ekipu ovog 17. novembra u prvom "vječitom derbiju" sezone 2019/20.

U međuvremenu, posijle rastrzanog starta šampiona Srbije u regionalnoj i kontinentalnoj konkurenciji i rastanka sa Milanom Tomićem koji je uslijedio nedugo potom, 54-godišnji Beograđanin hrabro je iskoračio kraj aut linije i preuzeo vođenje ekipe u kojoj je malo šta funkcionisalo kako treba.

Možda će vas zanimati

Da će biti potrebno još vremena, još utakmica i još treninga da se stvari pokrenu na bolje, crveno-bijeli su potvrdili ove nedjelje uveče pred 9.268 navijača u prvom derbiju odigranoj u najvećoj dvorani na Balkanu posle punih deset godina: Partizan - Crvena zvezda 75:72.

Gavrilović je debitovao u mečevima sa crno-bijelima kao, formalno, privremeno rješenje na klupi jedinog evroligaša sa prostora ex-Yu i doživio poraz u završnici koja je obilovala nepojmljivim greškama igrača oba tima, u čemu je prednjačio plej Crvene zvezde, Filip Čović.

"Čestitam Partizanu jer su dobili poslije velike borbe. Ovako vidim i zamišljam derbi kao veliku borbu, sa mnogo pritiska. To se i vidi prema procentu šuta za tri poena", rekao je Gavrilović i dodao:

"Bilo je i tehničkih, namjernih... Zadovoljan sam samo zbog toga što se moja ekipa vratila iz rezultatskog zaostatka koji je bio značajan".

Crno-bijeli su iskoristili smušen ulazak najvećeg rivala u utakmicu pred publikom koju su u velikom procentu činili partizanovci, poveli 11 razlike u prvoj i 14 u drugoj četvrtini, ali je treća donijela povratak gostiju u egal i potom završnicu koja je trajala "čitavu vječnost".

"Zadovoljan sam što su igrači pokazali karakter, bez obzira na to koliko je ko igrao i u kom trenutku", prokomentarisao je Gavrilović, koji je već poslije desetak minuta igre uveo svakog od 12 igrača, ali relativno brzo ostao bez pomoći jedne od projektovanih uzdanica za ovu sezonu i nekadašnjeg igrača Partizana, Džejmsa Gista.

Evidentnu nervozu i igru punu grešaka Amerikanac je "krunisao" tehničkom greškom u trećoj četvrtini, kada se - bar sa strane - činilo da bi Crvena zvezda iz malog zaostatka mogla da pređe u takođe malo vođstvo.

Gavrilović, međutim, nije imenovao i upirao prstom u pojedince.

"Ne mogu da budem zadovoljan nekim ciframa. Ti brojevi u skorijoj budućnosti moraju da se izmijene i poboljšaju da bismo bili jači tim. To su odnos skoka u napadu između Partizana i nas, koji iznosi 12:7 za njih i izgubljenih lopti, koji je 20:15", rekao je privremeni šef struke Crvene zvezde i nadovezao se:

"I naših 14 asistencija".

Poslije kraće pauze dodao je…

"Ne govorim ovo da opravdam poraz, već neko vrijeme pričam da su to mnogo važni parametri i da moramo na tome da radimo i da budemo bolji".

Tada, reporteri iz "Arene" - u kojoj je tokom utakmice gotovo pet minuta trajala žestoka tuča Grobara - pitali su Gavrilovića za komentar posljednjeg minuta igre, u kom je bilo teško prebrojati greške njegovog tima, ali i suparničkog…

"Rekao sam za izgubljene lopte. Na posljednjem tajm-autu je bilo zamišljeno da Beron i Davidovac razmijene blokade, da neko uzme loptu, nismo otvorili tu liniju, lopta je otišla na rezervnu varijantu i tako smo izgubili".

Ekipa trenera Andree Trinkjerija ovom pobjedom preskočila je crveno-bijele na tabeli regionalne lige i sa skorom 5-2 zauzima peto mjesto. Branilac titule je poziciju ispod sa skorom 4-3.

Na koji način će ovaj poraz uticati na vaš tim, bilo je jedno od pitanja.

"Nema lakih poraza. Pobjeda bi bila značajna. Liga je liga, dovoljno duga. Naš cilj je plej-of i znali smo da igrajući duple programe to sigurno ne pomaže igranju ABA lige, ali to smo znali, to moramo da radimo, da se vraćamo poslije poraza, da poboljšavamo formu…", rekao je i nastavio:

"Odigrali smo 40 minuta u dobrom intenzitetu. Partizan je ekipa sa mnogo energije, ali nije u drugom dijelu bio superioran u tom elementu i za mene je to napredak".

Potom je dodao…

"Nije mi bila namjera da se pravdam, ali u petak smo igrali produžetke i doživjeli poraz u njemu...", pomenuo je Beograđanin evroligaški duel odigran prije otprilike 48 sati na istom mjestu u kom je njegov tim takođe imao nekoliko prilika da "prelomi" u svoju korist, ali je ASVEL bio pametniji i mirniji.

Svi ti "klač" minuti ove sezone u ABA i Evroligi, u kojima Crvena zvezda ni pod Tomićem, ni pod njegovim zamjenikom-nasljednikom nije izgledala kao konkurentan tim, inicirali su i pitanje o tome - zna li se u svlačionici čiji je posljednji šut i ko je igrač koji će preuzeti odgovornost u kritičnim trenucima.

"Objasnio sam već da je posljednji šut trebalo da ide Beronu i Davidovcu, a lideri mogu da budu odbrambeni, pod košem, u agresivnosti... Htjeli smo ovog puta da loptu imaju najbolji šuteri", odgovorio je vršilac dužnosti prvog trenera Crvene zvezde, Andrija Gavrilović.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC