• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Partizan odbranio Kup u finalu za pamćenje: Zvezda ispustila "Levicu"!
 Partizan odbranio Kup u finalu za pamćenje: Zvezda ispustila "Levicu"!

Partizan odbranio Kup u finalu za pamćenje: Zvezda ispustila "Levicu"!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Još jedno dramatično finale "večitih" rivala i treći uzastopni trijumf crno-belih u Nišu!

 Partizan odbranio Kup u finalu za pamćenje: Zvezda ispustila "Levicu"! Izvor: MN PRESS

Neverovatna utakmica u "Čairu"!

Partizan je osvojio Kup Radivoja Koraća treću godinu zaredom u Nišu, i to u utakmici u kojoj se u završnici poslednje četvrtine bukvalno vratio iz mrtvih!

Markus Pejdž ubacio je čak OSAM poena u završnih 17 sekundi, nadoknadio velikih "minus 6", sklonio Zvezdi ruku sa pehara i uveo meč u dodatni period. Slavili su crno-beli produžetak kao pobedu i u njemu su pobedili!

I u tih pet minuta bilo je izuzetno napeto, Zvezda je imala napad za pobedu, ali je Lorenzo Braun loše šutirao na dve sekunde pre kraja i tu je bio kraj! I to kraj za infarkt!

Crvena zvezda - Partizan 84:85 (13:19, 18:15, 18:18, 29:26, 6:7)

Možda će vas zanimati


Drugu godinu zaredom, odluka u Nišu je pala u poslednjoj sekundi. Treći put ove sezone, "večiti" su odigrali utakmicu koja je odlučena u burnoj završnici, na parketu na kojem crno-beli poslednjih godina znaju samo za slavlje.

Posle dva i po sata žestoke, ravnopravne bitke, ekipa Andree Trinkijerija napustila je nasmejana teren na kojem je kontrolisala rezultat od prvog do 35. minuta, odbijala Zvezdine nalete, a onda u poslednjih pet minuta ostala bez rešenja za probuđenu igru crveno-belih.

Dejan Davidovac tada je preuzeo odgovornost, pogađao trojke i slobodna bacanja i doveo Zvezdu do "plus 6" u poslednjem minutu. Bila je tako blizu trofeju da su njeni navijači već počeli da slave pobedu.

A, onda - preokret!

Uporni Markus Pejdž nije se mirio sa porazom, već je u poslednjih 17 sekundi pogodio polaganje uz nepotreban faul Berona, pa ubacio trojku, pa kaznio veliki kiks Kevina Pantera - faul u napadu, u "mrtvom vremenu".

Meč je tako otišao u produžetak, u kojem je Ognjen Jaramaz "vezao" sedam poena, a Zvezda našla način da se vrati. Istopila je prednost crno-belih i u poslednjem minutu propustila dva napada za preokret, jer je Beron promašio trojku, a Braun polaganje u gužvi.

Uroš Trifunović tada je uhvatio važan defanzivni skok, promašio dva penala i Davidovac nije imao vremena da u preostalom vremenu uputi još jedan šut.

Tako je završeno šesto uzastopno finale Kupa u Nišu, gde je Partizan tri puta zaredom trijumfovao u finalu - i to sva tri puta protiv Crvene zvezde!

Zvezda: Lazić, Beron 8 (1/4 za tri), Jagodić Kuridža 4, Dženkins 5, Štimac 11 (10 sk), Panter 12, Braun 17 (7 as, 5 izg), Davidovac 16 (2/5 za tri), Dobrić, Gist 11, Simanić, Odžo.

Partizan: Volden 9 (1/6 za tri, 5 as), Zagorac 11, Jaramaz 19 (3/6 za tri), Veličković 9, Janković 6, Pejdž 21 (4/6 za tri), Mekadu, Stefanović, Birčević 4, Tomas 2, Trifunović 2, Mozli 2.

Autor mondo.rs
&cmf:SegmentSeparator id="

UKRATKO

  • Partizan je osvojio 15 nacionalnih kupova, Crvena zvezda devet
  • Kup SR Jugoslavije postao je "Kup Radivoja Koraća" 2003. godine
  • Partizan je od tada osvajao trofej sedam puta, Zvezda šest
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije