• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEZONA JE GOTOVA: Kraj Evrolige i Evrokupa!

Autor Mladen Šolak

Više ne postoji bilo kakva dilema. NEĆE biti košarke! Uskoro će se Evroliga oglasiti zvaničnim saopštenjem.

 SEZONA JE GOTOVA: Kraj Evrolige i Evrokupa! Izvor: MN PRESS

Ono što je bilo najavljivano sada je i realizovano!

Evroliga i Evrokup neće biti nastavljeni, odlučeno je na predlog prvog čoveka oba takmičenja Đordija Bertomeua i ta odluka će biti uskoro ozvaničena, objavili su specijalizovani i dobro obavešteni portali.

Pročitajte na MONDU šta je sve prethodilo danu odluke i kako je bilo organizovano glasanje.

Video vezom, 11 klubova vlasnika višegodišnjih ugovora sa Evroligom i rukovodstvo takmičenja razgovarali su o epilogu sezone, a onda su pristupili glasanju.

Odluku su doneli glasovi proste većine, što znači da je bilo dovoljno da delegati šest klubova usvoje nastavak ili prekid sezone i da ta odluka bude definitivna.

Pravo glasa imali su vlasnici takozvanih "A licenci" - Real, Barselona, Baskonija, Panatinaikos, Olimpijakos, Fenerbahče, Efes, Makabi, CSKA, Armani i Žalgiris.

Prve informacije govorile su nedugo posle početka da je sezona gotova! Ta saznanja objavili su i novinari u Grčkoj, uz objašnjenje da je direktor Đordi Bertomeu predložio suspenziju takmičenja.

Možda će vas zanimati

"Prema ekskluzivnim informacijama portala SDNA, generalni direktor takmičenja je prvi govorio i založio se za definitivno ukidanje sezone. Bertomeu je naglasio da su igrači u opasnosti od povreda i da plan obnove takmičenja ne može biti sproveden zbog okolnosti! Treba napomenuti da još nije donesena konačna odluka, ali stav Bertomeua može ukazati na to da nema povratka i da nije moguće da se timovi vrate na teren", objavljeno je.

Istu informaciju objavio je nedugo potom i specijalizovani portal "Sportando", kratkom objavom,

"Sezone Evrolige i Evrokupa su gotove".

Poslednje kolo Evrolige odigrano je 6. marta, posle čega je zbog pandemije virusa takmičenje obustavljeno. Od tada je održano nekoliko zvaničnih sastanaka sa kojim je poslata poruka da Evroliga želi da sezona bude završena na terenu, a za domaćinstvo tog događaja prijavio se Beograd.

Ipak, prethodnih dana je iz Španije nagoveštavano da sezona neće biti nastavljena, a pogotovo posle izrečenog stava igrača da ne žele da igraju. Prvi čovek takmičenja Đordi Bertomeu čuo je taj njihov stav u subotu, na sastanku sa kapitenima svih evroligaških timova.

Kako će se ova odluka odraziti na naše klubove?

Crvena zvezda je ove sezone predstavljala Srbiju i region u Evroligi i u trenutku prekida, na šest kola pre kraja, imala je 11 pobeda - dve manje od Fenerbahčea, koji je bio poslednji u grupi za plasman u Top 8.

Predsednik crveno-belih Nebojša Čović poručio je u toku pandemije da očekuje da Evroliga bude ponovljena sa istim timovima u slučaju da ove sezone ne bude završena na parketu. Sa druge strane, iz Španije je prethodnih dana stigla najava da su crveno-beli u grupi timova kojima nije sigurno mesto u sezoni 2020/21, uz Valensiju i Zenit.

Španski list je otišao i korak dalje, pa najavio da je najbliži pozivnici Virtus, a posle Italijana Partizan. Crno-beli su u trenutku prekida kao najuspešniji tim Evrokupa bili kvalifikovani za nokaut fazu. Između ostalog, Partizan je dva puta pobedio upravo ekipu Aleksandra Saše Đorđevića.

Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović rekao je da očekuje da Partizan bude pozvan u najjače takmičenje, a osnov za tu veru kluba iz Humske je i činjenica da je bio najuspešniji i u ABA ligi u trenutku prekida - kolo pre kraja. U regionalnom takmičenju ekipa Andree Trinkijerija obezbedila je pol-poziciju uoči plej-ofa na "Jadranu", gde sa velikim interesovanjem iščekuju današnju odluku.

Jasno je da će ABA liga pratiti Evroligu i da se nadaju da će na sastanku kompanije "Euroleague Basketball Assets" biti odmah definisano i ko će sledeće sezone igrati u kojem takmičenju.

Sastanak ABA lige zakazan je za sredu i njegov tok i "težina" biće u najvećoj meri određen današnjim epilogom.

Nakon sastanka klubova i Evrolige, prvi čovek takmičenja Đordi Bertomeu obratiće se novinarima u 16.30 časova, a MONDO će prisustvovati toj konferenciji i možete je pratiti u tekstualnom prenosu na našem portalu.

"Dan D" je u toku.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC