• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN OPET U DRAMI, ALI SA SREĆNIM KRAJEM: Pobeda posle kidanja živaca za prvi "brejk" crno-belih ove sezone!

Autor Pavle Knežević

Krajnje napet meč, ali ovog puta su crno-beli slavili po Kodijevim notama

 PARTIZAN OPET U DRAMI, ALI SA SREĆNIM KRAJEM: Pobeda posle kidanja živaca za prvi "brejk" crno-belih ove sezone! Izvor: MN PRESS

Veliku dramu je prošao Partizan u Istanbulu, ali je ovog puta slavio!

Baščešehir - Partizan: 76:82 (17:24, 24:23, 17:21, 20:23)

Partizan posle četiri kola ima skor 2/2, a Bahčešehir 0/4.

Oba tima bila su oslabljena spolja i u reketu, ali je sada Partizan prevagnuo, "po notama" Kodija Miler-Mekintajera.

Meč je počeo ujednačeno, igralo se koš za koš, ali sa mnogo grešaka na obe strane, tako da nijedan tim nije imao priliku da se "odlepi". Kada je Bahčešehir poveo 9:6, Partiza je napravio seriju 9:0 predvođen Kodijem i Mikom, ali i Dangubićem i poveo 15:9, da bi na kraju prve četvrtine vodio 24:17.

Odlično je Partizan nastavio u drugoj četvrtini i prvi put poveo dvocifrenom razlikom – 32:19. Mogla je ta prednost i da bude veća, ali nekoliko puta su gosti ispuštali lake poene, promašivali iz otvorenih i lakih pozicija, što je žilavi domaćin umeo da iskoristi.

Erkan Jilmaz je uneo energiju u ekipu Bahčešehira, a Džons je počeo da pogađa, tako da je domaćin pred kraj prvog poluvremena poveo ponovo i na poluvreme otišao sa pola koša prednosti – 39:38.

Mučila su se oba tima na početku drugog poluvremena, mnogo su grešili. Partizan je izjednačio na 41:41, ali je posle trojke Grina Bahčešehir poveo 46:41. Crno-beli su se posle trojke Dangubića vratili na dva poena zaostatka i takva je bila otprilike prednost do drugog dela deonice. Pejdž je tri i po minuta pre kraja treće četvrtine postigao svoje prve poene iz igre i to trojku i priveo Partizan na pola koša zaostatka.

Igra je bila takva da su se oba tima "nudila" jedan drugom, ali je na kraju domaćin više grešio, tako da je Partizan pred poslednjih 10 minuta imao prednost od tri poena – 59:56.

Domaćin je rešio da proba trojkama da prelomi utakmicu, ali je promašivao. Što je sreća za Partizan, koji nije imao dobra rešenja u napadu, a pet minuta pre kraja bilo je izjednačeno, 65:65. Tada Kodi preuzima stvar u svoje ruke, vezuje pet poena bez odgovora za 70:65.

Onda je usledila drama u kojoj je Bahčešehir uspeo da priđe na koš zaostatka 30 sekundi pre kraja. Tada je Kodi iz čista mira izgubio loptu na svojoj polovini, odbranio je pokušaj Ondžela, ali niko od crno-belih nije bio tu da pomogne, tako da je Grin zakucao za 76:78.

Ali, Miler-Mekintajer se iskupio košem u narednom napadu i pogodio je za 76:80, osam sekundi pre kraja, čime je osigurao pobedu. Ali, pokušala su oba tima da poentiraju za preostalo vreme, jer se računa svaki koš. Tu je Partizan bio uspešniji, a Kodi je još jednim košem, svojim 22. poenom na meču, stavio tačku na ovu utakmicu.

BAHČEŠEHIR: Džons 16, 8sk, Judžeoral, Akpinar 2, Ozdemir 4, 6sk, Ondžel 4, Grin 23, 5sk, Kiličli, Jilmaz, Jildizli 16, Akjazili, Oldridž 5, Jilmaz Erkan 6.

PARTIZAN: Mika 19, 6sk, Miler-Mekintajer 22, 7as, Zagorac 3, 4sk, Pejdž 6, Dangubić 8, Gordić 7, 4as, S. Janković, Angola, Veličković 7, 5sk, N. Janković 2, Tomas 6, 9sk, Trifunović 2.

Iz minuta u minut:

ČETVRTA ČETVRTINA:

KRAJ, 76:82!

Kodi pogađa konačno, ovo je njegova završnica - 76:80! Još osam sekundi!

Kodi gubi loptu odmah, ali brani polaganje Ondžela, ali onda dotrčava Grin i daje koš. Sam je bio Kodi, niko ga nije pratio. Tajm-aut za Partizan. Još 30 sekundi…

Ozdemir pogađa iz reketa, koristi višak nastao na Grinu. Veličković odmah pravi faul u napadu, kažu sudije da se kretao u bloku. Sumnjivo, ali napad je za domaćina, 52 sekunde pre kraja. Dobra odbrana, lopta je u autu…Jildizli pravi faul u napadu! Još 40 sekundi, rezultat je i dalje 74:78!

1.06 Kodi pogađa težak šut za tri! 72:78! Do kraja je ostalo 66 sekundi, tajm-aut za domaćina!

1.37 Grin pogađa oba bacanja, a onda Ozdemir krade loptu i zakucava – 72:75! Tajm-aut Šćepanovića

1.55 Kapiten pogađa trojku i daje nešto osetniju prednost Partizanu, 68:73, a onda i Mika daje koš za 68:75

2.59. Zatvorio je Mika prilaz reketu, promašuje Džons, a onda Veličković hvata loptu. Opet lep napad Partizana, ali Zagorac promašuje otvoren šut za tri poena. Mogu skupo da koštaju crno-bele ovakvi promašaji. Grin daje samo drugo bacanje, Veličković "rešava" pun reket, ali lopta bukvalno izlazi iz koša! Veličković pravi faul, Jildizli pogađa oba bacanja i opet drama! 68:70

4.11 Kodi pogađa za tri! Na drugoj strani Grin promašuje polaganje, a onda opet Kodi polaže posle lepe i izgrađene akcije Partizana. Tajm-aut za domaće! 65:70

5.14 Jilmaz konačno prekida sušu, "prikucavanjem" i Bahčešehir dolazi do izjednačenja, 65:65. Ovaj igrač je uneo energiju tokom preokreta u prvom poluvremenu, tako da treba da se čuva sad Partizan.

5.45 Dangubić pogađa trojku, Grin odmah uzvraća iz reketa. Serija promašaja na obe strane, ostaje 63:65.

7.34 Odlično se branio Partizan, ali je Nikola Janković nepotrebno napravio faul prilikom teškog šuta Oldridža za tri, 0,6 sekundi pre kraja napada. On pogađa sva tri bacanja, Bahčešehir brani napad, a onda Oldridž istrčava kontru i sam pravi mini-seriju 5:0.

8.35 Mika daje jedan penal, na drugoj strani Grin promašuje za tri, što je šut na kome domaćin insistira u ovim trenucima. Ipak, loše je Partizan organizovao naredni napad i propustio priliku da povede još više.

9.18 Žestoka odbrana Bahčešehira i presing po celom terenu, ali na kraju ispadoše laki poeni za Partizan, dobar početak Partizana.

TREĆA ČETVRTINA:

KRAJ Mnogo promašaja na obe strane, ali Mika daje koš i Partizan ponovo vodi minut i po pre kraja. Nestrpljiv je Partizan, ali utakmica je "živa". Partizan ima 18 sekundi za poslednji napad. Napeto je, Gordić posle finte šutira, lopta se kreće po obruču, ali neko je dirao mrežicu i poeni se priznaju 56:59!

3.40 Pejdž daje trojku za 52:51! To su prvi poeni Pejdža iz igre. Na drugoj strani pogađa Grin, pa opet Pejdž. 54:53

4.52 Skoro minut se nije menjao rezultat, a onda Jildizli opet prodire i opet polaže i opet ga odbrana Partizana pušta da se "šeta" kroz reket. Domaćin popravlja odbranu i Nikola Janković pravi faul u napadu, tako da mora da izađe iz igre.

Vratio se Veličković i nekako pogađa – 50:48. Jeste rezultat blizu, ali po energiji deluje da je domaćin bolji u ovim trenucima.

6.57 Dangubić trojkom privodi Partizan na dva poena zaostatka – 48:46

7.53 Ondžel daje koš, a onda Grin ostaje sam i pogađa trojku "na poklon" – 46:41! Najveća prednost Bahčešehira i Šćepanović traži tajm-aut!

9.15 Počelo je drugo poluvreme, Jildizli lako prolazi Tomasa i polaže. Na drugoj strani, Miler-Mekintajer daje trojku iz ekstraposeda. Nerešeno – 41:41

POLUVREME

"Imali smo problema u odbrani, jer u osnovi košarke, morate da čuvate dobro jedan na jedan. Moramo da se borimo ako želimo da pobedimo. Moramo da pokažemo karakter i ništa više od toga", kaže Vlado Šćepanović.

"Moramo da imamo bolji protok lopte u napadu i da kontrolišemo skok" – to su reči Nemanje Gordića na poluvremenu.

To je, u suštini, to što se tiče Partizana.

Imao je Partizan 11 poena prednosti sredinom druge četvrtine, imao je priliku i da poveća to vođstvo, ali je promašio mnogo lakih šuteva i dozvolio žilavom protivniku da se malo po malo vrati, a onda u završnici poluvremena i povede. Domaćin je preuzeo kontrolu skoka i počeo da pogađa. Mika je postigao 12 poena u prvom poluvremenu, Tomas šest, a Gordić i Kodi po 5.

U Bahčešehiru Džons ima 16 poena.

DRUGA ČETVRTINA:

Kraj! Nekoliko puta su oba tima promašivala u poslednjih minut i po. Bahčešehir je napravio seriju 13:1 za pet minuta, preko Džamala Džonsa. Grin je pogodio sekund pre kraja i domaćin ima pola koša prednosti na poluvremenu. 39:38

1.43 Ruku na srce, "nudio se" i Partizan rivalu, ali je i njemu lopta izlazila iz koša. Jilmaz je pokrenuo Bahčešehir, Partizan traži odgovor, ali ga ne pronalazi, da bi Džons pogodio trojku (16 poena za njega) i to je samo pola koša prednosti za crno-bele – 35:36! Šćepanović ponovo traži tajm-aut!

3.21 Džons opet pogađa i privodi Bahčešehir na šest poena zaostatka. Nakon toga je Kodi izgubio loptu, pa faulira Jilmaza, koji sa penala pogađa oba i sad je domaćin samo na četiri poena zaostatka – 32:36

3.46 Bahčešehir odgovara mini-serijom 4:0 i prilazi na 28:35, ali klupa domaćina dobija tehničku. Pejdž pogađa jedno bacanje, a onda Gordić gubi loptu. Nakon toga Džons promašuje loptu, ali hvata ofanzvni skok. Tajm aut. 28:36

5.30 Probio je Partizan odbranu domaćih, Mika zakucava, a onda i daje dodatno bacanje i crno-beli vraćaju dvocifrenu prednost – 24:35.

6.01 Vrlo agresivno sada domaćin igra na Gordiću, ali Partizan pokušava da iskoristi svoje prednosti u reketu i uspeva. Crno-beli u drugoj deonici imaju problem u defanzivnom skoku, tako da Zagorac ulazi umesto Trifunovića.

6.59 Mika opet pogađa, to je već osam poena za Amerikanca. Ipak, na drugoj strani faulira Grina u prodoru, a on pogađa dodatno bacanje i smanjuje na 22:31. Posle toga serija promašaja na obe strane, izlazila je lopta iz oba obruča. Bahčešehir postiže eli-up Džons-Jilmaz i Šćepanović odmah uzima tajm-aut!

9.00 Gordić pogađa trojku, a onda i Mika za dva i to je prvo dvocifreno vođstvo Partizana – 19:29!

PRVA ČETVRTINA:

Kraj! Dobra odbrana Partizana, dobar protok lopte u napadu i nekoliko izgrađenih akcija, ali crno-belima je izlazila lopta iz koša, mogli su da daju još 6-8 lakih poena. Zagorac je pogodio za tri za 15:22. Za preostalih 30 sekundi pogodile su obe ekipe – 17:24

Partizan je imao 10 skokova i šest asistencija u prvoj četvrtini, dok je njegov rival ostao na sedam i tri. Crno-beli za dva šutiraju 9/17

2.10 Ušao je Veličković u igru i svojim "trejdmarkovanim" potezom pod košem upisuje prve poene – 11:17, Džons vraća, a onda posle ofanzivnog skoka Nikola Janković daje koš iz prvog kontakta sa loptom – 13:19.

4. 42 Odlična odbrana Dangubića, koji je iznudio izgubljenu loptu rivala, onda prvi istrčao kontru, ali je fauliran pri polaganju. Pogađa oba – 9:15. Najveća prednost crno-belih.

5.10 Mika je pogodio pod faulom, a onda je promašio drugo bacanje. Ipak, Tomas je uhvatio ofanzivni skok i bio fauliran, da bi Kodi prodro i dao koš i još jedno bacanje. Ponavljamo, Ovens fali Bahčešehiru, tako da je njihov reket manje zaštićen. Ipak, Partizan opet vodi – 9:13. Aktaš traži tajm-aut

6.48 Partizan je prvi poveo košem Kodija, ali Džamal Džons postiže trojku. Na drugoj strani, Mika je udvojen u reketu, ali je uspeo da šutira i fauliran je pre šuta. Partizan je ipak propustio naredni napad, jer je Zagorac promašio za tri. Na drugoj strani, Grin ulazi i postiže lake poene, a Tomas uzvraća istom merom.

Jasno vam je – oba tima treba da zatvore reket, a Partizan ne sme da dozvoli i toliko šuteva iz daljine. 7:6

Počeo je meč, Partizan ima prvi napad. Ovo su startne petorke:

Bahčešehir: Džons, Ozdemir, Ondžel, Grin, Jildizli

Partizan: Miler-Mekintajer, Dangubić, Zagorac, Tomas, Mika

N A J A V A:

Partizan je za vikend ostvario prvu pobedu u ABA ligi, kada je savladao FMP, dok u Evrokupu ima skor od jedne pobede i dva poraza.

No, najveća nevolja za crno-bele je izostanak verovatno najboljeg igrača Ognjena Jaramaza, ali i centra Vila Mozlija. Koga nema, bez njega se mora, a sada Partizan čeka nova prilika za "brejk".

Prvu su propustili sami još u prvom kolu, a sada ih u Istanbulu čeka Bahčešehir. Iako ovaj klub nije mnogo poznat domaćim ljubiteljima košarke, treba znati da ga je Uniks kod kuće pobedio samo s pola koša razlike. Isti Uniks koji je na istom mestu razbio Partizan.

No, ni Bahčešehiru ne ide kako treba, jer i on ima mnogo poraza na početku sezone, a ovo mu je možda i poslednja šansa da uhvati priključak za Top 16, jer u Evrokupu ima sva tri poraza.

No, Partizan je spreman, motivisan i željan pobede, u glavi ima nastupe protiv Huventuda, kad je pobedio sam sebe, i Budućnosti, kada je izgubio trojkom uz zvuk sirene u drugom produžetku.

Što se tiče protivnika, njima neće igrati najbolji strelac Perez, kao ni Ovens.

Pratite meč uz MONDO.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC