Košarka

Bombe i skandali o Džejmsu Hardenu: Nude ga Jokićevom Denveru, ali i optužuju zbog striptiz-klubova!

Autor Nebojša Šatara

"Brada" je u centru pažnje ovih dana - ne po lepim stvarima.

Izvor: Tanjug/Pool Photo via AP/Carmen Mandato/Pool Getty Images North America

Najpre se nedeljama i danima čekalo da li će uopšte doći na početak priprema za start sezone, koja je krenula prošle noći. Zatim je došao, ali je onda ostalo otvoreno da li će otići i gde, a licitacija imenima klubova počela je od Bruklina, a završila na Filadelfiji.

Međutim, Harden je i dalje u Hjustonu i nije zadovoljan, jer su dobro obavešteni novinari objavili da je ove nedelje na treningu gađao loptom jednog saigrača, što je svakako veoma neubičajeno za njega i njegovu mirnu prirodu.

U sredu se Hardenovo ime dovodi u vezu sa novim pričama.

Pre svega, novinar "Denver posta" Majk Singer objavio je da je Hjuston pozvao Denver i raspitivao se da li su raspoloženi da dobiju Hardena, a da zauzvrat pošalju u Teksas mladog krilnog igrača Majkla Portera Džuniora.

"Bilo koji sličan plan uključio bi u trejd i Gerija Hersia i Vila Bartona, a možda i obojicu, da bi izjednačili veliku Hardenovu platu. Istovremeno, taj posao bi značajno oslabio Denver na krilnim pozicijama", objavio je američki novinar.

Da se nešto zaista "kuvalo" oko ovog trejda potvrdio je i portal "ESPN", koji je još u ponedeljak nagovestio ovu mogućnost. Na Hardenovu žalost, kako nedelja odmiče, on tako ima druge probleme.

NBA i Hjuston Rokoetsi navodno ispituju video snimak na kojem se Harden vidi kako bez maske uživa u striptiz klubu, kršeći stroge protokole protiv širenja korone.

Video je navodno napravljen na "Božićnoj žurci" ove nedelje u Hjustonu, a košarkaš se tokom večeri oglasio na svojim profilima na društvenim mrežama i objasnio čitavu situaciju.

"Niže se jedna stvar za drugom. Otišao sam na šou kod devojke iz mog grada, na njen događaj (ne u striptiz klub) jer je postala gazdarica i stavila je njene ljude u šansu da uspeju i sada je to problem. Svakog dana je nešto drugo u pitanju.Nije bitno koliko puta ljuti pokušavaju da vuku moje ime, to ne mogu da urade. Pravi uvek završe na vrhu"

Potom je ovu Instagram objavu obrisao.