tik-tak, tik-tak...

Partizan broji posljednje sate za pojačanje: Vremena je jako malo, izbor je i te kako sužen

Autor Dragan Šutvić

Hoće li crno-bijeli uspjeti da izvuku "četvorku" iz šešira?

Izvor: MN PRESS

Partizanu vrijeme ističe, ima još jedan dan da dovede novog igrača za prvu fazu Evrokupa. Ali, pitanje je da li će u tome uspjeti.

Poslije još jedne velike sramote i moguće eliminacije iz plej-ofa, crno-beli su se bacili na Evrokup i na pokušaj da "završe" još jedno pojačanje. Naravno, u pitanju je pozicija krilnog centra.

Partizan je pokušavao i ranije, ali nije uspio sa Kenijem Goinsom, a potom ni sa Stefanom Birčevićem.

Rok za prvu fazu Evrokupa je utorak 18 sati, ali kako se može čuti, nema mnogo razloga za optimizam. Prosto, teško je naći dovoljno kvalitetnog a dostupnog igrača u ovim uslovima.

To, međutim, nije posljednji trenutak da Partizan dovede pojačanja, jer je za Evrokup krajnji trenutak između trećeg i četvrtog kola. Pošto je zbog pandemije taj datum pomjeren, on sada iznosi 2. februar.

Što se tiče ABA lige, tu je rok za dovođenje igrača iz nekog drugog kluba u ABA već istekao. Partizan, dakle, ne može da dovede više nikoga iz ovog takmičenja jer je već počela druga faza.

Krajnji rok za registraciju igrača je 1. februar i poslije tog datuma klubovi nemaju pravo da "potpisuju" ni košarkaše iz sopstvenog omladinskog pogona.

Vremena za Partizan i njegov igrački kadar sada je zaista malo.

Crno-bijeli u srijedu igraju protiv Trenta u Evrokupu. U njihovoj grupi Top 16 faze nalaze se i Lokomotiva Kubanj i francuski Levaloa.

(MONDO)