nadamo se

NBA liga nikad bliže regionu - zbog Luke! Dalas već pregovara o prijateljskim mečevima na ex-yu prostoru

Autor Dragan Šutvić

Mevsi bi mogli da obiđu mjesta koja obožavaju Dončića

Dallas Mavericks guard Luka Doncic (77) and Denver Nuggets center Nikola Jokic (15) shake hands after the Maverick's 124-117 overtime win in an NBA basketball game Thursday, Jan. 7, 2021, in Denver. (AP Photo/Jack Dempsey)
Izvor: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Slovenac Luka Dončić je kao jako mlad prošao evropske košarkaške škole, sa 19 je bio lider Real Madrida u pohodu na evropsku titulu, a onda je opčinio kompletnu NBA svojim igrama u Dalasu, ali i ponašanjem van terena.

Vlasnik Maveriksa Mark Kjuban, poznat kao čovjek koji poštuje svoje igrače i vodi računa o njima, već planira o inostranim turnejama kada prođe pandemija, a dve odrednice već zna. To su, naravno, mjesta koja obožavaju Dončića – Mardid i Slovenija.

Kjuban je za Njujork Tajms rekao da je već razgovarao sa NBA oko igranja prijateljske utakmice sa Realom i održavanja meča u Sloveniji.

Naravno, prvo i osnovno, kriza zbog pandemije mora da prođe, ili da se bar dovoljno povuče da bi NBA mogla da organizuje ovu vrstu događaja. U svakom slučaju, ovaj plan zvuči kao fenomenalna ideja.

Pogotovo što će sa njima vjerovatno biti i Boban Marjanović, pa možda neki od asova svrate i do Beograda?

Dončić je već jednom učestvovao u predsezonskoj NBA utakmici. Te 2016. je kao 17-godišnjak postigao tri poena, uz pet skokova i četiri asistencije u trijumfu Reala nad Oklahomom 142:137.

(MONDO)