kakav lik

Jokić je stvarno preskroman "To što sam ja uradio može svako, ali to šta Dončić radi je prava lepota"

Autor Nebojša Šatara

Nije Srbin hteo da troši reči na svoj uspeh, ali je bio prepun hvale na račun Slovenca

Izvor: Profimedia

Denver je pobedio Dalas, Nikola Jokić je bio odličan sa novim dabl-dabl učinkom, 20 poena, 10 skokova, a u meč je ušao sa ponetim priznanjem za igrača nedelje u NBA, za šta je posle utakmice rekao da to nije ništa posebno.

Svoju skromnost je odmah potvrdio tako što je više vremena proveo hvaleći neverovatnog Luku Dončića nego svoje priznanje.

"To za igrača nedelje, to su samo dve-tri-četiri utakmice, to može da uradi svako ko ima šansu da igra ovoliko minuta kao ja, tako da nije to neko veliko dostignuće", rekao je Jokić.

To, naravno, nije istina, ali kad je upitan o Dončiću, koji je napravio tripl-dabl sa 35 poena, 11 skokova, 16 asistencija, uz četiri ukradene lopte, Srbin nije štedeo reči hvale.

"Luka zna da prepozna igru, agresivan je, zna da iznudi faul, bolje šutira trojke ove sezone, pa način na koji upošljava svoje saigrače… Mislim da je stvarno jedinstven. Misliš da znaš šta će da uradi, a on te uvek iznenadi. Lepota je gledati ga, a i igrati protiv njega, stvarno možeš dosta da naučiš od Luke", rekao je Jokić.

Trijumf nad Dalasom bio je četvrti uzastopni, od čega su tri bila u gostima, što je znatno bolje nego na samom početku sezone. Šta se desilo?

"Valjda je odbrana je nekako tu, bolje šutiramo. Svake noći je drugačija. Nekad je odbrana, nekad šut, a večeras su rezervni igrači bili odlični. Pobedili smo, to je najvažnije. Bila je utakmica i gore i dole, vodili, pa izjednačili, pa pobedili u završnici. Najbolje je kad se pobedi", kratko je rekao Jokić.

(mondo.rs)