tako je kako je

Mega se razmazila, ali moramo biti zadovoljni: Treneru krivo zbog poraza, ali priznaje da je sezona jako dobra do sad

Autor Dragan Šutvić

Poraz od Zvezde ne prija, ali je realno ovo dobro, kaže Vlade Jovanović

Izvor: MN PRESS

Nije Vladimir Jovanović bio srećan poslije izgubljenog finala kupa od Crvene zvezde, ali je priznao da su svi u Mega Soccerbetu malo razmaženi dobrom sezonom, pa zaključio da je i ovo veliki uspjeh.

Njegov tim je odigrao dva potpuno različita poluvremena, ali je na kraju izgubio, jer nije spriječen ofanzivni skok rivala i zato što je falio bolji protok lopte u napadu.

"Pokazali smo dva lica, kao i u prve dvije utakmice. Prvo poluvrijeme smo jako dobro odigrali, a u isto vreme dozvolili protivniku 36 poena, što nije mnogo s obzirom na kvalitet. Igrali smo dobro u napadu, iskontrolisali u odbrani, zaustavili smo njihovog najboljeg 'skorera' Džordana Lojda, koji nam je bio prevashodni cilj. Drugo poluvrijeme donijelo je sporiji ritam, normalno, zaslugom Zvezde, a onda i sve probleme u napadu i u odbrani. U drugom smo primili isto samo 36 poena, ali su imali veoma veliki broj skokova u napadu, poeni iz druge šanse - jedno 20-22 poena, što je mnogo. Na kraju, zaslužena pobjeda Zvezde, na mali broj poena. Falio nam je defanzivni skok i protok lopte u napadu da napravimo bolji rezultat", rekao je Jovanović.

Mega je ostala bez trofeja, ali da li je zadovoljna kompletnim nastupom?

"Malo smo se razmazili svi u klubu, pa i ja sa njima, jer imamo jako dobru sezonu sa jako dobrim timom. Pretendujemo da budemo dio plej-ofa, u krugu smo klubova sa velikim budžetima jako kvalitetnim ekipama i drago je svima zbog toga. Ali, kad sednemo i smirimo se, moramo da budemo zadovoljni sezonom do sada. Osim Milenka Tepića i par momaka koji su bili rezerve, niko od njih nije igrao finale kupa, tako da treba da budemo zadovoljni", rekao je Jovanović.

(MONDO)