Košarka

Real Madrid hoće srpskog asa: Trener potpisao, sada traži Nikolu!

Autor Dragan Šutvić

Po svemu sudeći, iskusni srpski košarkaš mogao bi da poslije samo sezone promijeni tim.

NIKOLA KALINIC kosarkas Valensije na utakmici Evrolige protiv Crvene zvezde u hali Aleksandar Nikolic Pionir, Beograd 18.12.2020. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Crvena zvezda, Evroliga, Valensija
Izvor: MN PRESS

Srpski as Nikola Kalinić igra odlično u svojoj prvoj sezoni u Valensiji i opravdava (velika) očekivanja kluba. Jedan je od lidera, donosi timu Đaumea Ponsernaua i kvalitet i iskustvo i prosječno u Evroligi postiže po 10,4 poena i "gura" ekipu ka plasmanu u plej-of.

Njegove odlične igre primjećuju svi, pa i predstavnici Real Madrida, koji bi navodno željeli da ga dovedu sljedećeg ljeta.

Možda će vas zanimati

Prema pisanju portala "Defensa Central", trener "kraljevskog kluba" Pablo Laso je tokom pregovora o svom novom ugovoru iznio želju da Real dovede Kalinića.

"Laso je zahtijevao dovođenje Kalinića za sljedeću sezonu. On je igrač koji pravi razliku i mogao bi da traži veće izazove", objašnjeno je.

Kako sada stoje stvari, izvjesno je da će Real tokom ljeta dovesti francuskog plejmejkera Ertela, a tražiće rješenje za "četvorku", jer postoji šansa da krilni centar Usman Garuba (18, 203) ode u NBA, a Entoni Rendolf ulazi u ozbiljne godine i već je povrijeđen.

U takvoj situaciji, Kalinić (29) svakako bi predstavljao idealno rješenje, jer je sposoban da pokrije obje krilne pozicije i da značajno pomogne Madriđanima u napadu na evroligašku titulu, koju već ima u svojoj biografiji. 

Prema navodima od prošlog ljeta, nekadašnji as Crvene zvezde i Fenerbahčea potpisao je jednogodišnji ugovor i to mu ne bi pravilo problem da se preseli u Madrid.

(MONDO)