Košarka

Mornar traži od ABA: Prvo odloženi mečevi, pa dva posljednja kola!

Autor Goran Arbutina

Klub iz Bara želi da se svi mečevi posljednja dva igraju u isto vrijeme zbog regularnosti

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Košarkaški klub Mornar iz Bara poslao je dopis regionalnoj ABA ligi da neće igrati mečeve posljednja dva kola, sve dok ne budu završene sve ranije odložene utakmice, prenosi “Mozzart sport”.

 Kako prenosi ovaj portal, Barani su naveli da očekuju da će sve utakmice dve završne runde početi u isto vrijeme zbog regularnosti, a kao razlog za brigu, naveli su prošlogodišnji prerani kraj sezone zbog pandemije korona virusa, poslije kog se nije znao konačan raspored, baš zbog pojediniih neodigranih utakmica.

Postavlja se pitanje da li će moći da se ispuni zahtjev Mornara zbog obaveza Budućnosti, Crvene zvezde i Igokee na međunarodnoj sceni.

Kako prenosi “Mozzart sport”, kao jedino rješenje kojim bi se izašlo u susret Mornaru nameće se odlaganje utakmica posljednja dva kola, ali je pitanje u kojim bi se terminima ti mečevi mogli igrati.

Mornar je trenutno vodeći u ABA ligi sa skorom 17-5 i svim odigranim utakmicama, Igokea je druga sa učinkom 17-4, Zvezda treća sa 17-3, a Budućnost četvrta sa istim skorom.