NEMA SPAVANJA

Svet sporta ćuti, Bogdan jedini progovorio: Zbog ovoga ne spavamo, najteže nam pada!

Autor Milutin Vujičić

I dalje se privikava...

Izvor: Instagram/leaderofhorde/screenshot

Pandemija korona virusa naterala nas je na razna prilagođavanja, a možda najviše promena pretrpeo je sport koji je pronašao način da postoji uz brojne ustupke...

NBA liga je tako prošle sezone završena u "mehuru" u Orlandu, dok se sada igra u normalnijim uslovima, ali opet uz brojna ograničenja i pravila koja nerviraju igrače. Jedno od njih je svakodnevno testiranje na korona virus zbog kog ne spavaju dovoljno.

Prvi put o toj temi progovorio je Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante, koji se u razgovoru s novinarima požalio na to šta je najveći izazov za njega.

"Uslovi u kojima igramo, očuvanje mentalnog zdravlja... Odigraš recimo dve uzastopne utakmice i odmah budeš testiran ujutru. Ne možeš da se naspavaš posle utakmice, spavaš samo četiri sata. Bilo je i dosta povreta ove sezone, ali to je normalno", rekao je Bogdanović.

"Svi smo u ovome zajedno, ali se nadam da će se uskoro završiti", dodao je košarkaš Atlante koji je dobar deo sezone propustio zbog povrede.

Vratio se u velikom stilu, počeo odlično da igra, ali i njega je stigao umor tako da je prošle noći protiv Golden Stejta (117:111) ubacio 10 poena, da bi potom novinarima otkrio ono što nisu znali o ovoj sezoni NBA lige.

"Posle utakmica noć za noć budeš testiran rano ujutru. Letiš i stigneš u hotel do jedan, dok se istuširaš i raspakuješ i dok se spusti adrenalin posle meča - to je već tri ujutru. Testiranje je u 9, što znači da moraš da se probudiš u 8. To je težak deo svega ovoga", objasnio je Bogdanović koji se i dalje privikava na "novu normalnost" sveta i NBA lige.

(mondo.rs)