Baš, baš loše!

Katastrofa za Denver i Jokića: Teška povreda će im upropastiti DVIJE sezone?

Autor Goran Arbutina

Ako se ispostavi kao tačno, tim srpskog centra će morati da se snalazi mjesecima...

Izvor: Twitter/VicLombardi/Screenshot

Stigle su loše vijesti za Denver. Džamal Marej pokidao je ligamente, završio sezonu i ekipu ostavio na cjedilu pred najbitnije mečeve u sezoni. Nikola Jokić moraće sam...

Zbog povrede koju je doživio u posljednjem minutu meča protiv Golden Stejt Voriorsa Marej mora na dugu pauzu. On je pokidao prednje ukrštene ligamente lijevog koljena!

 Oporavak od ovakve povrede zna da potraje. U posljednjih nekoliko godina nijedan košarkaš u NBA ligi sa pokidanim ligamentima nije se oporavio za manje od godinu dana. To znači da bi Džamal Marej mogao da propusti i veći dio naredne sezone.

Zapravo, čak pet mjeseci u sezoni 2021/22.

Majk Maloun moraće da smisli način da nadoknadi izostanak svog najboljeg poentera. On je umio da stvori sebi prilike za postizanje koševa, što će biti veliki izazov u narednom periodu. Monte Moris i Fakundo Kampaco kao plejmejkeri, a Vil Barton i Majkl Porter junior moraće da uzmu mnogo više odgovornosti na svoja pleća.

Džamal Marej bio je impresivan u plej-ofu prethodne sezone, a sa dobrim partijama nastavio je i u tekućoj sezoni. Odličnom igrom prethodnih godina izrastao je u jednog od lidera franšize i najboljeg igrača tima iz Kolorada, uz neprikosnovenog Nikolu Jokića.

(MONDO)