Isktreno

Teodosić puši, pije, ne igra odbranu! Nije trebalo da bude igrač? Hrvat zbog Srbina otišao iz Cibone, ali Tea poštuje!

Autor Nikola Lalović

Nikada se nije slagao sa trenerima, a sada se posvađao sa Vladom Jovanovićem.

Izvor: MN PRESS

Nedavno je Cibona ostala bez jednog od najiskusnijih i najkvalitetnijih igrača u svom sastavu Damira Markote, a krilni centar je otišao iz kluba zbog trenera.

On se nije slagao sa Vladom Jovanovićem i napustio je klub u kome je nastupao nekoliko puta, a gostujući u "Podkast inkubatoru" pričao je o svojoj karijeri.

Damir Markota o reprezentaciji
Izvor: YouTube/Podcast Inkubator

Jedna od tema je bila da li podržava dovođenje stranih plejmejkera u državni tim? Hrvati su do sada naturalizovali Donteja Drejpera kao i nekadašnjeg pleja Partizana Olivera Lafajeta.

"Ne znam šta bih ti rekao. Kad sam bio tamo, kad ti u nekom trenutku treba plej, pa dobro, nije loše što je Drejper tu. Ali sa druge strane, što nekom drugom ne bi dali priliku", rekao je on. 

Iskusni šuter se ne slaže sa time što selektori mladim hrvatskim plejmejkerima uvek pronalaze mane.

"To je uvek poznato kod nas, da se nađe mana. Pa kako Lafajeta nikad nisi vodio, kako njemu vidiš da je on taj? Kod nas se uvek traže mane, ali svako ima mane", dodao je on. 

Kao primer je naveo Miloša Teodosića, koji je i pored mnogih stvari koje mu se mogu zameriti, jedan od najboljih evropskih plejeva duže od decenije!

"Samo kod nas se gledaju te mane. Po tome Miloš Teodosić nikad ne bi trebalo da bude igrač. Pije, puši, ne igra odbranu, je li? Ili Dončić u Sloveniji sa 16 godina. Mogli su da kažu ‘ma on je premlad’. I ovako nemamo neke rezultate 30 godina, niko od nas ne očekuje zlato, pa nek naši igraju", poentirao je Markota. 

(mondo.rs)