ČOVEČE!

Ovo je najluđi podatak o Jokiću koji postoji: Ako ga neko kritikuje - samo mu pokažite, to ni Durent nije radio!

Autor Nebojša Šatara

Zaista ostavlja bez teksta.

Izvor: Tanjug/AP/David Zalubowski

Nikola Jokić igra sezonu karijere u Denveru i već sada deluje da bi bila velika nepravda ako ne bude proglašen za MVP lige, posebno ako se uzme u obzir da su njegovi protivkandidati imali i povrede, odsustvovali sa parketa...

Pokušavaju zato mnogi u američkoj javnosti da dokažu da Džoel Embid zaslužuje laskavo priznanje, porede statistiku i doprinos, ali postoji jedan podatak koji sve menja.

Ne samo da Jokić ove sezone prosečno beleži 26,4 poena, 11,1 skokova, 8,8 asistencija i 1,4 ukradenu loptu po meču, ne samo da šutira 56,9% iz igre, i ne samo da je lider svog tima u praktično svakom segmentu igre - nego je sve ove brojke morao da zabeleži čistim koševima, s minimalnim brojem dosuđenih slobodnih bacanja.

Tako je Jokić u noći između utorka i srede postigao 47 poena protiv Memfisa, a kuriozitet je da je postigao čak 20 koševa iz 31 pokušaja.

Ako vam to ne zvuči mnogo, saslušajte ove podatke...

Izvor: Profimedia

Jedan korisnik "Redita" pozabavio se statistikom elitnih košarkaša i zaključio da je Džejms Harden tokom tri uzastopne sezone prosečno beležio 34 poena na meču, a za sve to vreme samo je na jednoj utakmici uspeo da postigne 20 koševa.

Nikola Jokić je to uradio dvaput ove sezone, a na čak devet mečeva u 2020/21 je dao 15+ koševa.

Tu nije kraj, Kevin Durent i Damijen Lilard su postigli najviše po 19 koševa, Janis Adetokunbo je na 18, a čak i Stef Kari koji ludački šutira trojke je to učinio tek jedanput za celu karijeru.

Bolji od Jokića je recimo Devin Buker, koji je postigao 21 koš, ali u meču u kom je postigao čak 70 poena, što je takođe podatak za nevericu i najbolje govori o tome koliko je penala zapravo šutirao pre nego što je došao do rekorda karijere.

Ako se vratimo u prošlost videćemo da je Džordan čak 28 puta dao 20+ koševa (27 najviše), Kobi osam puta (najviše 28), a to najbolje možda govori koliko je košarka nekad bila drugačija.

(MONDO)