Kakav meč!

EKSPLOZIJA! Sasuo 34 poena i srušio Bajern: Na minut do kraja je sve bilo gotovo, a onda je Lučić režirao dramu!

Autor Goran Arbutina

Kakav meč je odigrao Ševon Šilds! Praktično je sam uveo Olimpiju iz Milana na F4 Evrolige.

Izvor: MN PRESS

Ševon Šilds je svojeručno uveo Olimpiju iz Milana na Fajnal for Evrolige u meču koji je ponudio dramu, iako to nije tako djelovalo na minut do kraja!

Sjajni Amerikanac sa danskim papirima uspio je da saspe čak 34 poena u pobjedi svog tima u majstorici četvrtfinala protiv Bajerna. 

OLIMPIJA MILANO - BAJERN 92:89 (24:22, 26:18, 22:18, 20:31)

Polazilo je za rukom Vladimiru Lučiću i Bajernu da se drže u ovoj seriji, sjajni reprezentativac Srbije je davao nadu svom timu da mogu na F4, ali na kraju je nevjerovatna partija Šildsa presudila. 

Uspio je tim iz Milana da u drugoj i trećoj četvrtini slomi otpor protivnika, a iako je Bajern u finišu meča došao na 6 poena minusa (83:77), Etore Mesina je zatražio tajmaut i Malkom Dilejni je sa pet vezanih poena opet odlijepio svoj tim. 

Poveo je domaćin sa 91:79 na minut do kraja, a onda je Lučič pogodio trojku! Rejnolds je pogodio za dva, a onda je Boldvin doneo 91:89 posle Lučićeve ukradene lopte. Faulirao je reprezentativac Srbije Šildsa, bek Olimpije pogodio je jedno bacanje i promašajem Cipsera za izjednačenje se završio ovaj meč nevjerovatan meč. 

Prvi je bio CSKA, potom je u nevjerovatnom finišu petog meča Efes došao do pobjede nad Realom i takođe osigurao svoje mjesto, a sada je i Olimpija u borbi za trofej. 

Ševon Šilds je naravno bio prvo ime meča sa 34 poena, trojke je šutirao 5/6, a dvojke 4/6! Uz to je dodao i šest skokova. Uz njega je u pobjedničkom timu sjajan bio Malkom Dilejni sa 16 poena, dok je Kajl Hajns imao 12. Vladimir Micov je upisao jedan skok.

Kod Bajerna Rejnolds je imao 19 poena i 10 skokova, Boldvin je došao do 14 poena, a Džonson do 10. Vladimir Lučić je na kraju imao 8 poena. 

(MONDO) 

Tagovi