NADOMAK VIŠEG RANGA

Sparsi nadomak sjajnog uspjeha: Samo još jedna pobjeda do plasmana u ABA ligu

Autor Bojan Jakovljević

BiH bi od naredne sezone u najjačoj ABA ligi mogla da ima dva predstavnika.

Izvor: ABA liga/Dragana Stjepanović

Bosna i Herecgovina u sljedećoj sezoni mogla bi imati dva predstavnika u elitnom rangu regionalne ABA lige. Naime, uz Igokeu koja je redovni član ovog takmičenja, u narednoj sezoni mogao bi da nastupi i sarajevski Spars koji igra plej-of za ulazak u prvu ABA ligu.

Spars je u prvoj utakmici u gostima pobijedio ekipu Splita sa 76:70, a revanš susret igra se večeras u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici.

Trener Sparsa Miodrag Kadija očekuje težak meč i najavljuje maksimalan angažman svojih izabranika.

"Očekuje nas izuzetno teška utakmica i u fizičkom i psihološkom smislu. S obzirom na to da smo u Splitu napravili veliko iznenađenje, na ovoj utakmici moramo biti najmanje dobri kao tamo. Ja se nadam da ćemo pružiti maksimum. Za što će to biti dovoljno, vidjećemo", kazao je Kadija.

Igrač Sparsa Adi Zahiragić ističe da je ekipa Splita i dalje favorit, uprkos pobjedi Sparsa u prvom meču.

"Mi moramo ispraviti neke greške u odbrani ako želimo biti u prilici za pobjedu, motiva sigurno neće faliti", dodao je.

Splićani će za nastavak serije večeras morati da pobijede, a trener Mile Karakaš naglašava da će od prve sekunde krenuti samo s jednim ciljem, a to je trijumf.

"Jedino što me zanima je kako dati koš više. Svi vjerujemo u pobjedu u Sarajevu", istakao je.

Igrač Mateo Kedžo dodaje da je pred njima utakmica sezone.

"Prvu smo loše odradili, bili bez koncentracije u više faza igre. Kvalitetnija smo ekipa, ali to moramo pokazati na terenu. Vjerujemo u pobjedu, nema nikakvih dilema što se toga tiče", rekao je Kedžo.

Susret se igra večeras od 18.30 časova, Sparsi će u slučaju pobjede osigurati plasman u prvu ABA ligu, dok bi Split pobjedom izborio majstoricu čiji bi bio domaćin.

(FENA)