Klasa!

Amerikanci poludjeli za Bogdanovićem! Bogdan promijenio cijeli tim, Atlanta više nema mane!

Autor Goran Arbutina

Bogdan Bogdanović dobio zahtjevnu ulogu i radi je najbolje moguće.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Darron Cummings

Imali su problema tokom ove sezone, ali su uspjeli da završe na poziciji koja vodi u plej-of. Značajnu ulogu u toj borbi uzeo je Bogdan Bogdanović, koji je često predvodio ''drugu petorku'' tima. Srpskom košarkašu povjeren je zadatak da odmeni prvu zvijezdu tima, Treja Janga.

Od dolaska Nejta Mekmilana na klubu Hoksa, Bogdanović bilježi impresivne partije, pa ga mnogi računaju u najjača oružja Atlante.

Takvog je stava i jedna od najpoznatijih medijskih kuća u SAD.

Po pisanju ESPN-a, Bogdan je kratku klupu, koja je bila najveća mana Atlante, pretvorio u njihov najveći kvalitet!

''Zdravi Bogdanović je bio ključni igrač u preokretu sezone. Prosječno bilježi 18 poena od smjene trenera preokrenuvši rezerve Atlante od najveće slabosti do najveće snage Hoksa na putu ka prvom nastupu u plej-ofu od 2017. godine'', napisao je ESPN.

Kada je srpski košarkaš na terenu uopšte se ne primjećuje izostanak Janga, a ekipa je spremna da bori i protiv najboljih timova lige!

''Sa Bogdanovićem koji igra većinu minuta koje ne igra Trej Jang, Atlanta je iznenađujuće dobra bez svoje najveće zvijezde u posljednje vrijeme. Hoksi su efikasniji od protivnika za 3,9 poena na 100 posjeda sa Bogdanovićem na parketu i Jangom van terena, od Ol-star pauze'', navodi se u tekstu.

Zbog ovoga se smatra da bi Bogdan Bogdanović mogao da bude najveća prednost pred plej-of, u kom će igrati petorica Srba. Iako je Atlanta tri puta u sezoni poražena od Njujork Niksa, srpski košarkaš je adut koji bi mogao da promeni situaciju u prvoj eliminacionoj rundi!