MVP!

Kakav car! Jokića pitali za istorijski uspjeh, on odmahnuo glavom: Iskreno, dosadilo mi je to, hoću da ginemo! (VIDEO)

Autor Nebojša Šatara

Nikola Jokić je šampion!

Izvor: Youtube/NBA playoffs

Nikola Jokić je dominirao, dao je 34 poena i tome dodao 16 skokova, ali nije bilo dovoljno. Portland je odnio pobjedu u prvom plej-of meču!

Kako je objasnio Jusuf Nurkić poslije meča, plan Portlanda je bio da ne dozvole Nikoli da razigrava saigrače i uspjeli su u tome. Srbin je imao samo jednu asistenciju.

"Mislim da su igrali dobro, išli su ispod u piku, nisu toliko pomagali kada sam u prodoru ili igram u reketu. Takvo je veče bilo", prokomentarisao je svoj učinak od jedne asistencije poslije meča Jokić. 

Njegov tim je imao uspone i padove, ali je potrebno da ne padaju previše kada su u krizi. 

"Imali smo dobre i loše periode, potrebno nam je da nekako imamo konzistentan meč. Moramo da probamo da igramo cijeli meč, da ne padamo previše", istakao je Jokić. 

Portland je imao nevjerovatno šutersko veče sa 19 trojki, ali to je srpski centar i očekivao. Ali je očigledno očekivao i veću angažovanost kod saigrača!

"Oni su stvarno sjajna ekipa, imali su 19 trojki i to je nešto što oni rade i proizvode u napadu. Šutirali su 47 odsto iz igre i napadački su bili veoma raspoloženi, dali su 123 poena. Defanzivno možemo da se popravimo i da budemo bolji. Rotacija u odbrani mora da bude bolja, brža, da ginemo jedan za drugog", poentirao je Jokić, koga ovakva odbrana na njemu nije iznenadila.

"Iskreno ne, očekivao sam da će to da urade. Dobro su igrali odbranu. natjerali su me da radim za poene, isključili su ostale, nisam mogao da sarađujem sa saigračima. Bili su dobri", dodao je on. 

Na kraju je dobio pitanje vezano za MVP trku. Sada je zvanično u tri prva kandidata za nagradu, ali to njega ne zanima!

"Pa super, mislim iskreno dosadilo mi je više to", zaključio je vidno razočarani Jokić. 

Nikola Jokić
Izvor: Youtube/NBA playoffs

(MONDO)