Košarka

"Koji je interes sudija? Ovo je katastrofalno!": Partizanova legenda o arbitrima na Budućnost - Zvezda - ovo nije šala!

Autor Dragan Šutvić

"Zvezda mora da uđe u sljedeći meč svim snagama"

Izvor: MN PRESS

Budućnost je u ponedjeljak ponovo pobijedila Crvenu zvezdu u "Morači", izjednačila u finalnoj seriji ABA lige i vratila je u Beograd, gdje će u petak biti odigran meč odluke.

Dan poslije četvrte utakmice, kriterijum sudijske trojke u Podgorici postao je tema, a oglasila se i Crvena zvezda, oštrim optužbama, teškim riječima i ukazivanjem na veliku razliku u dosuđenim prekršajima, slobodnim bacanjima...

Gostujući na TV Arena sport, rad arbitara komentarisao je i legendarni košarkaš Partizana, a sada direktor Štark arene, Goran Grbović.

"Kao osvjedočeni partizanovac, uvek govorim da je sada trenutak da Zvezda stoji kao prva i posljednja na odbrani srpske košarke. Ovo nije šala. Cijeli sudijski konstrukt... Neko stoji iza toga. Kakav imaju interes sudije da odsviraju kako su odsvirale? Ovo je katastrofalno. Ne pričam samo o trećoj i četvrtoj, već i o prvoj i drugoj. Niko nikome nije dao da se odvoji, odnosno Zvezda se odvajala stalno, a Budućnost ne", rekao je Grbović. 

On je dodao da Zvezda mora "mudro i pametno" da se spremi za naredni meč.

"Mora da uđe u taj meč svim snagama, nema šta da se gubi, ni da se taktizira. Normalno da će strategija biti kakva treba da bude. A da, treba pritisak da se napravi prije utakmice na sudije, ne kada ona krene".

Grbović je rekao da će Zvezda uz fer suđenje sigurno pobijediti u petom meču.

"Sudijska trojka mora da ima isti kriterijum na obe strane parketa, Zvezda prosto mora izvršiti pritisak na suđenje u cilju fer suđenja. Samo to treba da se traži i ništa više", dodao je on.