Košarka

Srpkinje nikad ne odustaju - velika pobjeda! Infarkt početak Evropskog prvenstva!

Autor Goran Arbutina

Ipak pobjeda na početku Evropskog prvenstva! I to kakva!

Izvor: MN PRESS

Kakav meč i kakav uspeh! Srbija je spektakularno pobijedila Italiju na početku Evropskog prvenstva za košarkašice, 86:81 (19:19, 18:20, 15:18, 22:17, 12:7) i napravila odličan uvod u nastavak grupne faze.

Iako su Italijanke u četvrtoj četvrtini imale i kontrolu i vođstvo 75:68 na 65 sekundi do kraja, to nije dovoljno za pobjedu protiv upornih Srpkinja!

Izabranice Marine Maljković nisu se predale i kada se njihov poraz jasno nazirao, već su pogocima fenomenalne Sonje Vasić (27 poena) izjednačile, a onda i ispustile šansu da sve završe u četvrtoj četvrtini.

Sonja je imala šut za pobjedu, ali je promašila, a uz to i napravila korake, pa je meč otišao u produžetak...

A, tamo nije bilo ni izbliza toliko uzbudljivo.

Vasić je sjajnom blokadom "otvorila" kontru Aleksandri Crvendakić za prvo vođstvo na tri minuta do kraja, a u preostalom vremenu su pobjedu srpskog tima "ovjerile" Jelena Bruks i Maja Škorić.

Djevojke, bravo!

Naš tim imaće sljedeći izazov u petak, jer će u podne igrati protiv Grčke, koja je danas izgubila od Crnogorki. Na "papiru" svakako je to lakši zadatak, ali na Eurobasketu je potreban oprez u svakoj utakmici. A srpske šampionke to jako dobro znaju.

SRBIJA: Bruks 14 (8 sk, 5 as), Crvendakić 7, Jovanović 3, Škorić 2, Vasić 27 (13 sk, 7 as), Anderson 18, Butulija, Čađo, Dabović 7, Janković, Krajišnik 8 (7 sk).

Tagovi