ČEKAMO FINALE!

Odlični Bogdan bez majstorice, neće igrati za NBA prsten: Nemoć Atlante, Milvoki bez Janisa ide u veliko finale! (VIDEO)

Autor Nebojša Šatara

Bogdan Bogdanović je pružio vrlo dobru partiju, ali to nije bilo dovoljno protiv snažnog protivnika.

Izvor: Tanjug/AP/John Bazemore

Bolje od ovoga jednostavno nije moglo! Atlanta Hoksi i Bogdan Bogdanović nisu uspjeli da izbore majstoricu u finalu Istočne konferencije, pošto ih je Milvoki savladao u šestoj utakmici serije.

ATLANTA HOKS - MILVOKI BAKS 107:118 (u pobedama 2:4)

/24:28, 19:19, 29:44, 35:27/

Milvoki Baksi idu u veliko NBA finale, Atlanta nije imala više snage od ovoga! Iako su uspjeli da ovu seriju učine zanimljivom i stignu do 2:2, Milvoki je ipak pokazao kvalitet kada je bilo najvažnije.

Tako je bilo i u noći između subote i nedjelje, kada ni srpski bek Bogdan Bogdanović nije mogao da spasi Hokse. On je odigrao dobar meč u timu Atlante, postigavši 20 poena (2/5 za tri i 4/5 sa linije slobodnih bacanja) uz dva skoka, tri asistencije i tri ukradene lopte, ali to nije bilo dovoljno.

Milvoki je uprkos činjenici da Janis Adetokunbo nije bio spreman za ovaj meč ipak uspio da tokom čitavog meča ima rezultatsku prednost koja je svoj maksimum od 22 poena dostigla početkom četvrte četvrtine.

Bilo je to nakon treće dionice u kojoj su Atlanti ubacili čak 44 poena i od tada Hoksima nije bilo povratka. Raspoloženi za igru u timu Milvokija bili su Kris Midlton sa 32 poena i sedam asistencija i Džru Holidej koji je "flertovao" sa tripl-dabl učinkom - 27 poena, devet skokova i devet asistencija.

Bogdanović je bio drugi najbolji strijelac u redovima Atlante, pošto je Kem Rediš ubacio 21, dok su Klint Kapela i Tre Jang brojali do 14, a Danilo Galinari i Džon Kolins do 13.

Ipak, u veliko NBA finale ide Milvoki, koji će se protiv Finiks Sansa boriti za prsten. Prva utakmica zakazana je za noć između utorka i srijede.

Atlanta - Milvoki, 6. utakmica
Izvor: YouTube/MLG Highights

(MONDO)

Tagovi