Srce na teren!

Centar Italije objasnio kako je pala Srbija – svako je donio po ciglu!

Autor Nikola Lalović

Italija je šokirala Srbiju i plasirala se na Olimpijske igre.

Izvor: MN Press/Youtube/FIBA Basketball Channel

Italija je poslije 17 godina uspjela da se plasira na Olimpijske igre, a ceh za to platila je Srbija! Italijani su u finalu kvalifikacionog turnira u Beogradu odigrali fenomenalan meč i Nikolo Meli je bio svjestan toga. 

Poslije meča je pohvalio svoje saigrače, kako one koji su iznijeli najveći teret pobjede, tako i one koji uopšte nisu igrali. 

"Mislim da mnogi od nas ne shvataju šta smo uradili večeras, ovo je bio perfektan meč. Nekoliko igrača je imalo sjajnu utakmicu, ali i oni koji nisu igrali su donijeli po ciglu da naprave ovaj zid", rekao je Meli. 

On je istakao da je ovakva pobjeda u Beogradu ogroman uspjeh, ali da je od prvog momenta vjerovao!

"Pobijedili smo Srbiju u Srbiji, to je potpuno nevjerovatno! Rekao sam prvog dana kada sam vidio grupu igrača zajedno da imamo šansu, jer se ova grupa ne boji nikoga. Iskoristili smo svoju šansu, a sada je vrijeme da slavimo, uživamo i da se onda spremamo za Olimpijske igre", naglasio je Meli.

Ahile Polonara je bio jedan od igrača koji su donijeli pobjedu "azurima". Imao je Polonara 22 poena i 12 skokova, a poslije meča je istakao da je duel prelomljen na početku treće četvrtine. 

"Mislim da smo igrali sjajan meč. Odlično smo počeli, a onda smo ubacili mnogo trojki. Dobro smo počeli treću četvrtinu, vrlo agresivno, sa mnogo energije. Vrlo smo srećni što idemo na Olimpijske igre nakon 17 godina", rekao je Polonara.

Tagovi