ŠTETA

Čak i Češka ide u Tokio! Srbija propustila veliku šansu: Ovo su sastavi grupa na OI, imali bismo lak zadatak!

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte sastave grupa za košarkaški turnir na Olimpijskim grupama. Srbija bi u "B" grupi bila favorit, ali se nije plasirala...

Izvor: MN PRESS, Profimedia/Tilo Wiedensohler/dpa, Tanjug/Chad Hipolito/The Canadian Press via AP

Košarkaška reprezentacija Srbije razočarala nas je prošle večeri pošto je u Beogradu poražena u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

"Orlovi" su bili veoma loši tokom čitavog meča i izgubili su od Italije 102:95, čime su ugašene nade da će se takmičiti u Tokiju. Samo 12 reprezentacija imaće privilegiju da se takmiči na OI, a nažalost Srbija će treći put od samostaljenja propustiti ovo takmičenje.

Posljednji putnik za Tokio je reprezentacija Češke, koja je finalu turnira u Kanadi pobijedila Grčku (97:72), a zanimljivo je da nijedan od organizatora turnira nije obezbijedio "vizu".

Od ranije su bili poznati sastavi grupa za olimpijski turnir koji će se održavati od 25. jula do 7. avgusta u Japanu, pa tek kada vidimo s kim smo mogli da igramo - i to s kakvim timom - tek onda shvatamo kakvu smo šansu propustili.

U "A" grupi takmičiće se Iran, Francuska, Sjedinjene Američke Države i Češka, dok su u "B" Australija, Njemačka, Nigerija i Italija. Upravo bi u ovoj grupi igrala reprezentacija Srbije da se plasirala...

U "C" Grupi su Argentina, Španija, Slovenija i domaćin Japan.

U drugu fazu prolaze po dva najbolja tima iz svake grupe i još dva najbolja trećeplasirana, a potom se igraju klasične eliminacije. Srbija neće imati priliku da brani srebro sa prethodnih Olimpijskih igara, pa nas tako sigurno očekuje i veliki pad na FIBA listi na kojoj smo peti.