Šta se desilo?

HAOS U NBA! Meč prekinut, evakuisana dvorana: Oglasio se alarm, nastala bježanija! 

Svi su se uplašili, a na kraju je situacija ispala bizarna.

Izvor: Profimedia

Utakmica NBA predsezone između Memfis Grizlija i Milovki Baksa završena je rezultatom 87:77 za Memfis, ali poslije samo tri četvrtine! 

Razlog za to je alarm za požar koji se oglasio u dvorani, a obezbjeđenje je odmah prekinulo meč i izvelo igrače sa terena. Dugo se razmišljalo o nastavku meča, ali iz vrha NBA došla je odluka da se meč ne završi. 

Navijači su bili na tribinama pa je i njima odmah rečeno da napuste "Fedeks forum", a poslije meča je pod utiskom bio i jedan od aktera utakmice. 

"Ovo je ludo, ako ovu priču nekome ispričam neće mi vjerovati", rekao je bek Milvokija Grejson Alen posle meča. 

Poslije meča su se oglasile i nadležne vatrogasne službe i istakle da nije bilo razloga da se ovo desi, te da je u pitanju nekakva zabuna. Ipak, za sada se još uvijek ne zna šta je tačno aktiviralo alarm. 

"Nije bilo razloga za alarm, sve radi normalno. Iako je zgrada evakuisana iz predostrožnosti nije bilo nikakve vatre", rekao je šef vatrogasne službe Milvokija Vil Kovalski. 

Mediji su ušli u halu poslije nekog vremena i mogli su da intervjuišu igrače i stručni štab.

"Nekada se alarm oglasi, a onda ti kažu da je sve pod kontrolom, Ali iz kog god da se to desilo, ljudi su morali da izađu iz objekta. Tako je kako je. Čudno je, ali drago mi je da se ovo završilo i da možemo da se okrenemo narednom meču", rekao je trener Milvokija Majk Budenholzer.

U trenutku prekida meča kod Milvokija je najbolji bio bek Dža Morant sa 27 poena i još jednom je pokazao zašto želi maksimalni ugovor. Kod Milvokija nije bilo nosilaca igre pa se istakao Džordan Nvora sa 16 poena.