Svaka čast!

Dječak u Jokićevom dresu prišao Janisu i to će zauvijek pamtiti: Fantastičan potez grčkog košarkaša! (VIDEO)

Autor Nebojša Šatara

Grčki košarkaš ispao potpuni car, jer je pripremio poklone za oba brata.

Janis Adetokunbo jedna je od najvećih zvijezda NBA lige, ali vremena za navijače uvijek ima. Grčki košarkaš nigerijskog porijekla imao je teško djetinjstvo pošto se njegova porodica doselila u Evropu, pa on uvijek blagonaklono gleda na pozive navijača da se fotografišu, dobiju autogram ili neki suvenir.

Ovog puta u centru pažnje bila su dva dječaka, koji su željeli dres ili patike kao rođendanski poklon. Jedan od klinaca imao je na sebi Janisov dres, dok je drugi bio u opremi Nikole Jokića!

Naravno, obojica su dobili poklone, a najbolji igrač Milvoki Baksa pozirao je sa njima za zajedničku fotografiju. Bio je tu i transparent kojim su ga "ubijedili" da im izađe u susret.

Janis je prvo proćaskao sa dječakom koji mu se prvi približio. U neobaveznom razgovoru saznao je kako se dječak zove, kome je zapravo rođendan i da je klinac u Jokićevom dresu njegov brat.

Ovako je izgledao susret: 

Plavokosi dječak koji je prvi prišao Janisu dobio je na poklon patike, dok je njegov brat otišao kući sa dresom dvostrukom MVP-ija NBA lige.

Janis je skinuo dres u kojem je nastupao nešto ranije i dao ga dječaku kojem je možda baš srpski centar omiljeni NBA igrač. Malo je reći da su klinci bili oduševljeni.

Pogledajte kako je to izgledalo:

(MONDO)