Košarka

Borac od ponedjeljka do petka u Sarajevu: Slijedi treći ABA 2 "balon", Banjalučani putuju sa zebnjom!

Autor Dragan Šutvić

Crveno-plavi su jedini neporaženi tim u dosadašnjem toku sezone.

Izvor: KK Borac/promo

Košarkaše Borca od ponedjeljka do nedjelje očekuje učešće na trećem ABA 2 "balonu".

Poslije Zlatibora i Osijeka, treći turnir igraće se u dvorani sarajevskog hotela "Hills", a ovo će biti prvi od tri turnira na kojem će biti igrana po tri kola.

Kada je riječ o Banjalučanima, koji su lideri uz četiri pobjede iz isto toliko mečeva, prvi rival je Rogaška (ponedjeljak, 21.00).

Dva dana kasnije, u istom terminu, protivnik će im biti Pelister, a turnir će završiti u petak utakmicom sa Vrijednosnicama Osijek (petak, 21.00).

"Liga je veoma kvalitetna, sve je odlično organizovano tako da moramo da pričamo inspirativno o njoj. I prva i druga ABA liga su na visokom nivou, puno je kvalitetnih igrača, tako da nam je drago da učesnici ovog ranga. Na primjer, Nikola Jokić, Pero Antić, Bojan Bogdanović nisu bili šampioni", pohvalno je o takmičenju govorio trener banjalučkih košarkaša Dragan Nikolić, istakavši da Borac u Sarajevo putuje nakon serije odličnih rezultata, ali sa zebnjom.

"Imamo određene probleme, nekoliko igrača je bolesno, ali iz taktičkih razloga ne želim da otkrivam ko su. Uprkos tim izostancima, stvari idu u dobrom smjeru. Lađe nam nisu potonule jer nemamo rezultatski pritisak. Prvu utakmicu igramo protiv Rogaške koja ima odličnog i iskusnog trenera, tako da nas očekuje veoma težak meč. U srijedu je duel protiv Pelistera i od svih rivala oni su u najboljoj formi. Imaju 10-0 u Makedoniji i cilj im je da ostanu u ABA 2 ligi te da izbore titulu u ovoj zemlji, gdje su MZT i Rabotnički bili neprikonoveni. Imaju odličan tim i prejak roster. Na kraju nas očekuje Osijek koji je posljendji na tabeli bez ijedne pobjede, ali to ne smije da nas zavara. Imamo tri meča u pet dana i moramo gledati kako da se uspješno odmorimo između mečeva. Nemamo imperativ rezultata, već samo želju da odigramo što bolje, pa ćemo vidjeti koji će nam to rezultat donijeti", poručio je Nikolić.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt