Uživo

Partizanova demonstracija sile u Pioniru! Crno-bijeli blistali i približili se cilju: Koprivica zakucao Francuze!

Partizan u Beogradu savladao Metropolitan u utakmici koju je morao da dobije.

Izvor: MNPRESS

Ulog je bio ogroman, na talonu je bilo drugo mjesto, pobjeda je značila olakšanje, poraz još veću presiju. U svemu tome su se košarkaši Partizana odlično snašli i upisali su veoma važnu pobjedu u Evrokupu.

U jednom od najvažnijih mečeva u dosadašnjem dijelu sezone su pobijedili. U dvorani "Aleksandar Nikolić" su savladali Metropolitan (87:72). Znali su crno-bijeli dobro kakve su opcije i koliko je ova utakmica bitna za nastavak sezone i odigrali su skoro savršen meč. Izuzev završnice prve ieonice sve ostalo je izgledalo dobro.

Željko Obradović i te kako može da bude zadovoljan načinom na koji je njegov tim igrao na obje strane terena. Nosioci igre su bili na visokom nivou, a jedan igrač se posebno istakao - Balša Koprivica sa dabl-dabl učinkom (14, 13sk). Njegova energija, borbenost i sve što je pokazao naišlo je na ovacije i aplauze sa tribina. Ovim bodovima su se približili drugoj poziciji i do kraja ligaškog dijela sezone u Evrokupu ih očekuju dva gostovanja - Slasku (22. mart) i Trentu (6. april).

Započeo je Partizan meč dobro, zakucavanje Koprivice je podiglo publiku na noge i kada je djelovalo da imaju kontrolu u igru je ušao nekadašnji igrač crno-bijelih Banđa Si. On je "probudio" goste koji su pronašli put do koša i završili kvartal sa vođstvom (14:17).

Slična igra se nastavila u drugom dijelu, igralo se koš za koš, sve dok nije "eksplodirao" Zek Ledej. Pogodio je tri trojke, dao je ukupno 13 poena u drugoj dionici, da bi trojka Kevina Pantera donijela dvocifrenu prednost na pauzi (43:31).

"Ključ utakmice je u agresivnosti. Počeli smo agresivno, pa smo im dozvolili da postignu neke lake i jeftine poene. Moramo da ponovimo igru iz druge četvrtine", rekao je Obradović u pauzi.

Poslušali su crno-bijeli svog trenera. Nastavili su sa sjajnom igrom. Aleksa Avramović je bio pokretačka snaga, onda je mrežicu počeo da "cijepa" Kevin Panter, a na sve to je Koprivica ponovo oduševio publiku.

Mladi centar je igrao sjajno u odbrani, pa je sa dva sjajna zakucavanja podigao publiku ponovo na noge. Koliko je on oduševio navijače najbolje govori to što su ga nagradili aplauzima i ovacijama kada ga je krajem četvrtine zamijenio Tristan Vukčević. Na semaforu je poslije 30 minuta tajalo 64:41 tako da je pitanje pobjednika bilo riješeno.

U posljednjem kvartalu je srpski tim rutinski sačuvao vođstvo i priveo meč kraju na željeni način.

PARTIZAN: Panter 13 (3as), Vukčević 8, Zagorac 2, Avramović 9, Smailagić 2 (3sk), Mur 5, Glas, Madar 6 (5sk, 5as), Ledej 15, Koprivica 14 (13sk), Lesor 9, Trifunović 4

METROPOLITAN: Si 7 (4sk), Ho-ju-fat 5, Mekre 18 (5as), Jomi, Konate 8, Halilović 12, Hanter 6, Ginat 5, Mular, Kamings 11 (3sk)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt
22:10

STRELCI

PARTIZAN: Panter 13 (3as), Vukčević 8, Zagorac 2, Avramović 9, Smailagić 2 (3sk), Mur 5, Glas, Madar 6 (5sk, 5as), Ledej 15, Koprivica 14 (13sk), Lesor 9, Trifunović 4

METROPOLITAN: Si 7 (4sk), Ho-ju-fat 5, Mekre 18 (5as), Jomi, Konate 8, Halilović 12, Hanter 6, Ginat 5, Mular, Kamings 11 (3sk)

22:07

KRAJ

Utakmica je završena. Partizan je ostvario ubedljivu pobedu - 87:72.

21:56

35' - UŠAO I GLAS, TROJKA VUKČEVIA

Nastavlja Partizan sa odličnom igrom, na pet minuta do kraja imaju veliko vođstvo - 77:54.

U igru je ušao i Gregor Glas, aVukčević je pogodio trojku.

Izvor: MNPRESS

21:51

32' - VODI PARTIZAN

Čuva Partizan veliku prednost (68:47).

Obradović je reagovao tajm-autom zbog nekih grešaka i opuštanja, pa im je odmah stavio do znanja da utakmica još uvek nije završena.

21:45

30' - MAESTRALNI KOPRIVICA I OVACIJE!

Sjajni potezi Koprivice, Partizan pred poslednji kvartal ima veliku prednost - 64:41.

Koprivica je bio sjajan u odbrani, uhvatio je loptu, a onda ga je Madar nagradio na drugoj strani "alej-upom". Sjajno zakucavanje i aplazi sa tribina. Panter zatim pogađa trojku. Koprivica je zatim napravio faul, Vukčević ga je zamenio, navijači su Balšu nagradili ovacijama i aplauzima.

Izvor: MNPRESS

21:40

28' - PANTER ZABRINUO SVE

Partizan ima ogromnu prednost (59:38).

Panter je posle jednog faula ostao da leži na parketu u bolovima, nije delovalo dobro, ali je ubrzo ustao i navijači i klupa su mogli da odahnu. Koprivica je potom ispravio promašaj Pantera i poentirao.

21:35

25' - PARTIZAN UVEĆAVA PREDNOST

Partizan nastavlja da igra veoma dobro. Posle pet minuta igre u drugom poluvremenu imaju 14 poena prednosti - 52:38.

21:32

22' - AVRAMOVIĆ, PA PANTER

Drugo poluvreme počelo je poenima Avramovića, Mekre je pogodio za tri, a odamh je odgovorio Panter (48:34).

Izvor: MNPRESS

21:23

OBRADOVIĆ: DA PONOVIMO DRUGU ČETVRTINU

U pauzi između dva dela su svoje viđenje poluvremena dali Željko Obradović i Vensan Kole.

"Ključ utakmice je u agresivnosti. Počeli smo agresivno, pa smo im dozvolili da postignu neke lake i jeftine poene. Moramo da ponovimo igru iz druge četvrtine", jasan je Obradović.

Zatim se je pričao trener gostiju.

"Rekao sam im da smo izgubili kontrolu u drugoj deonici. U prvoj smo bili bolji. Dozvolili smo im da ubrzaju tempo, ofanzivno smo imali loše kretanje lopte i zato smo u zaostatku", poručio je Kole.

21:15

STRELCI NA POLUVREMENU

Ovako izgleda lista strelaca na poluvremenu.

PARTIZAN: Panter 5 (3as), Vukčević, Zagorac 2, Avramović 2, Smailagić 2 (3sk), Mur, Glas, Madar 6 (4sk, 3as), Ledej 13, Koprivica 6 (4sk), Lesor 5, Trifunović 2

METROPOLITAN: Si 3, Ho-ju-fat, Mekre 6 (3as), Jomi, Konate 6, Halilović 2, Hanter 4, Ginat 5, Mular, Kamings 5 (3sk)

21:13

20' - POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme, Partizan vodi - 43:31.

Panter je dao trojku za dvocifrenu prednost. Potom je Avramović poveo kontru sa Zagorcem, ali je zastao i odlučio da odigra ceo napad. Panter je izblokiran na poslednjem šutu u prvom delu.

21:06

18' - ODLIČNA ODBRANA PARTIZANA

Pronašao je Partizan i igru u odbrani, "zategli" su defanzivu i to donosi rezultat (38:29).

Počeli su crno-beli da prave razliku i stigli do vođstva - 37:29. Tada je Lesor fauliran, Kole je tržio tajm-aut, a po povratku na parket je francsk icentar bio polovičan.

21:02

16' - VODI PARTIZAN

Partizan vodi posle 16 minuta igre - 34:29.

Izvor: MNPRESS

20:57

14' - TROJKE LEDEJA

Trojakma Ledeja je Partizan došao do vođstva (27:24).

Na to je Kole reagovao tajm-autom.

20:53

12' - KOŠ ZA KOŠ

Od starta druge deonice se igra dobro u napadu, poentiraju i jedni i drugi, ne uspevaju da zaustave igru rivala crno-beli (21:24).

20:48

10' - VODE GOSTI POSLE PRVE ČETVRTINE

Posle prve četvrtine gosti vode (14:17).

Partizan je bolje počeo četvrtinu, ali je francuski tim bolje završio. Ulazak Banđe Sija, nekadašnjeg igrača Partizana je gostujući tim bolje zaigrao.

Izvor: MNPRESS

20:42

8' - SI ZA TRI, OBRADOVIĆ REAGUJE

Pogađa Banđa Si za tri, donosi izjednačenje, a Obradović ekspresno reaguje tajm-autom (14:14).

20:39

6' - ZAKUCAVANJE KOPRIVICE!

Sjajna igra Koprivice na startu meča (12:7).

Posle trojke gostiju je Koprivica sjajno zakucao.

Izvor: MN PRESS

20:35

4' - KOŠ ZAGORCA

Posle serije promašaja Zagorac dolazi do poena (8:4).

20:33

2' - BLOKADA KOPRIVICE

Crno-beli poveli na startu - 4:0.

Utakmica je počela blokadom Balše Koprivice, potom je Panter pogodio sa poludistance (2:0). Nanizao je Panter par promašaja, Koprivica i Smailagić su obezbedili nove napade.

20:26

PETORKA PARTIZANA

Partizan počinje meč u petorci: Avramović, Panter, Zagorac, Smailagić, Koprivica.

20:13

ALEKSINA MASKA JE SPREMNA

Spremna je i maska Alekse Avramovića. Sa njom je ubacio 33 poena Crvenoj zvezdi, pa se u Partizanu nadaju da bi ponovo mogao da ima poentersku "eksploziju".

19:49

HUVENTUD BEŽI

Partizan bi pobedom u večerašnjem duelu ostao u trci za prvo mesto na tabeli Evrokupa, ali se i dalje za to najviše pita španski tim. Huventud je pobegao i drži konce u svojim rukama.

Izvor: MNPRESS

19:32

TU JE I BIVŠI IGRAČ PARTIZANA

Uoči početka utakmice su na zvaničnom Tviter profilu Partizana pozdravili nekadašnjeg igrača crno-belih Banđu Sija.

"Gde si brate", piše u tvitu crno-belih uz njegovu fotografiju sa treninga u "Pioniru".

19:23

OBRADOVIĆ OPREZAN

Trener Partizana Željko Obradović je pun pohvala na račun protivnika.

"Igramo protiv tima koji igra izvanredno, koji je i u prvoj utakmici protiv nas pokazao kvalitet, kao što i pokazuje u Evrokupu i francuskom prvenstvu. Očekujemo izuzetno tešku utakmicu a ono što bih zaista voleo je da navijači ponovo dođu i podrže nas da napravimo što bolji rezultat i u Evrokupu", rekao je Obradović.

Izvor: MN PRESS

19:11

PARTIZAN SLAVIO U PRVOM MEČU

U prvom duelu ovih rivala u Evrokupu je Partizan odneo pobedu (89:82). Tada su sa tribina imali ogromnu podršku publike iako su igrali na gostovanju.

19:06

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.