PAD

Šok za Teodosića i Virtus - Pulenov ples u Bolonji! Ne pomaže ni Šengelija, kriza u skupocjenom italijanskom timu!

Autor Dragan Šutvić

Cedevita Olimpija je odnijela pobjedu iz Bolonje. Teodosić na pragu dabl-dabl učinka.

Izvor: Profimedia

Doveo je Serđo Skariolo velika imena u Bolonju. Angažovao je veliki broj skupocjenih pojačanja sa jednim ciljem - da Virtus vrati u Evroligu. Nedavno su doveli i još dva velika imena tako što su iskoristili rat u Ukrajini, pa su angažovali Danijela Heketa i Tornikea Šengeliju.

Ni njih dvojica, kao ni odlična partija Miloša Teodosića nisu pomogli domaćinu da izbjegne poraz. Cedevita Olimpija je slavila u Italiji - 86:74 (24:31, 20:20, 17:14, 18:16). Važna pobjeda za abaligaša koja bi mogla da ima ogroman uticaj na plej-of Evrokupa.

Gosti su plesali na krilima maestralnog Džejkoba Pulena, pa su u drugoj dionici stigli i do maksimalnih "+15" (44:29). Jurio je domaći tim sve vrijeme, pokušavao je da ih stigne, ali bezuspješno.

Ovo je samo potvrda krize u regovima italijanskog tima, poošto im je ovo treći poraz u prethodnih pet evropskih mečeva. Žestoko se muče da pronađu pravi ritam i da pokažu ono zbog čega su dovedeni.

Goste su predvodili Pulen (20, 3as), Jaka Blažić (18, 7sk) i Edo Murić (14, 7sk), dok su u domaćem timu najbojli bili Šengelija (14, 7sk) i Žaite (11, 14sk), dok je Teodosić bio na pragu dabl-dabl učinka sa devet poena, 10 asistencija i tri skoka. Heket za 28 minuta nije upisao nijedan poen.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!