ODLUKA

Bacali integralni keks na utakmici Partizana! ABA liga izrekla kaznu - evo za šta sve plaća Cedevita Olimpija!

Autor Bojan Jakovljević

Cedevita Olimpija je savladala Partizan, ali plaća ceh zbog poteza navijača.

Izvor: Arenasport/printscreen

U nedavno odigranom retro derbiju Cedevita Olimpija je savladala Partizan (81:79). Poslije dramatične završnice je domaći tim ostvario trijumf, a taj meč je ostao upamćen i po posebnim dresovima koje su timovi nosili u ovom okršaju. Desetak dana poslije tog duela su stigle i kazne od strane ABA lige.

Slovenački tim će morati da "odriješi kesu" i da uplati na račun regionalnog takmičenja 15.100 evra. Razlog toga su potezi njihovih navijača, ubacivanje raznih stvari na teren. Tu se našao ni manje ni više nego i integralni keks, tačnije kesa spomenutog keksa koja je upala na parket.

Naravno, nije samo keks razlog ovakve kazne, jer su se tu našli i drugi predmeti koji su uticali na ukupnu cifru. Bilo kako bilo, moraće da plate.

"Disciplinski sudija je dodijelio veliku kaznu za Cedevita Olimpiju zbog novčića i kese sa integralnim keksom koji su završili na terenu", pišu slovenački mediji.

Cedevita Olimpija - Partizan, Ferel
Izvor: Youtube/ABA liga j.t.d

Sezona u ABA Ligi se polako bliži kraju, prema trenutnom stanju na tabeli Cedevita Olimpija je treća, iza Crvene zvezde i Partizana. Prema novim pravilima dva prvoplasirana tima idu direktno u polufinale, dok će ekipe koje se nalaze od trećeg do šestog mjesta igrati baraž.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!