Košarka

"Zmaj" postao "zmajček" - Amar Alibegović napustio osvajača Evrokupa!

Autor Dragan Šutvić

Reprezentativac BiH postao je novi član ljubljanskog kluba.

Izvor: Anadolija

Reprezentativac BiH Amar Alibegović osvojio je prošle sezone titulu u Evrokupu sa Virtusom, koji se tako vratio u Evroligu.

Ipak, krilni centar koji je odrastao u Italiji neće za sada igrati u elitnom evropskom takmičenju – ponovo će igrati Evrokup i to u dresu Cedevita Olimpije!

Sa klubom iz Ljubljane Alibegović je dogovorio dvogodišnju saradnju, a "zmajčeki" će mu biti prvi klub van Italije, obzirom da je, osim bolonjskog, do sada još samo branio boje rimskog Virtusa.

"Izuzetno sam srećan što sam se pridružio tako velikom klubu sa bogatom istorijom. Jedva čekam da stignem u Ljubljanu i da počnem da treniram sa saigračima i da zabilježim što više pobjeda u svim takmičenjima", prenio je zvanični sajt kluba Alibegovićeve riječi.

Sportski direktor kluba Sani Bećirović ističe da je Cedevita Olimpija duži period pratila Alibegovićeve igre.

"Amar Alibegović je veoma talentovan košarkaš i drago nam je što smo uspjeli da ga dovedemo u Ljubljanu, gdje ćemo moći da ga pratimo u dresu Cedevite Olimpije najmanje naredne dvije sezone. Ima iskustvo igranja u Evrokupu, a na kraju, sa Virtusom je prošle sezone osvojio ovo takmičenje, tako da će nam sigurno biti od velike pomoći u obje lige u kojima se takmičimo. Raduje ga i činjenica da ima još dosta prostora za napredak u svim segmentima igre, a mi ćemo sa zadovoljstvom pratiti njegov napredak u našem dresu", rekao je proslavljeni košarkaš.

Alibegović je od 2019. godine standardni reprezentativac BiH, za koju je nastupao u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. i 2023. godine, ali i Eurobasket 2022. godine.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!