Tako je!

Pokuševskom 14.000.000 dolara od Oklahome: Srbinov najnoviji potpis vrijedi milione, a uz to ga čeka i mjesto startera!

Autor Goran Arbutina

Aleksej Pokuševski po svemu sudeći se razvija baš onako kako je Oklahoma željela!

Izvor: Profimedia

Aleksej Pokuševski ostaje i vjerovatno će biti starter na početku nove sezone u NBA Ligi! Trener Oklahome Majk Dagno je između dve sezone pričao kako će Srbin morati da radi još više za svoju minutažu u NBA, a sada iz Amerike dolaze dvije vijesti.

Prva je da će na startu sezone Pokuševski biti starter, a druga je da je Oklahoma produžila ugovor sa srpskim košarkašem. To znači očigledno da je Aleksej radio dovoljno! 

Potpisali su Tanderi sa njim 2+1+1 ugovor i prošle godine su rešili da iskoriste svoje pravo i zaista ga potpišu za tu treću godinu, a potom sada je Pokuševski stavio paraf i na četvrtu godinu NBA ugovora i inkasiraće 5.000.000 dolara u narednoj sezoni. To znači da će ukupno za četiri godine ruki ugovora Aleksej Pokuševski dobiti 14.350.000 bruto!

Imaće prednost pri pregovorima za sljedeći ugovor Oklahoma kada je Pokuševski u pitanju, ali će morati za petu godinu ugovora da mu ponude minimum 7.000.000 dolara. Osim produženja saradnje sa Pokuševskim Oklahoma je produžila ugovor i mladom australijsmom plejmejkeru Džošu Gidiju.

Pokuševski ima 20 godina, a u prethodne dvije godine je prosječno u NBA bilježio 7,8 poena, 5 skokova i 2,2 asistencije na 106 odigranih utakmica.