PROBLEM

Bivši igrač Zvezde dobija otkaz u Španiji! Klub je u velikoj krizi- Srbin prvi na udaru!

Autor Goran Arbutina

Boriša Simanić uskoro bi mogao da napusti španski klub.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Boriša Simanić (24) krajem jula stigao je u Saragosu, a uskoro bi mogao da napusti klub. Prema pisanju španskog portala "Encestando" tamo se sprema "čistka" i među prvima će otkaz dobiti srpski košarkaš. Ukoliko do razlaza zaista dođe, to znači da će otići iz kluba nešto više od mjesec dana od početka nove sezone...

Boriša je prve minute u ACB ligi upisao 1. oktobra na meču protiv Obradoira kada je u porazu (76:73) odigrao 22 minuta i za to vrijeme upisao četiri poena i dva skoka. Saragosa je doživjela poraze i u naredna četiri kola pa je jedina ekipa u Španiji bez pobjede (0-5). Najbolju partiju srpski igrač pružio je protiv Gran Kanarije (88:72) kada je za 25 minuta imao 9 poena i 5 skokova. Izgleda da se ipak tu neće predugo zadržati.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Mege tako bi, uz još nekoliko igrača trebalo da ode iz kluba. Zbog loših rezultata na startu sezone pojedinci će platiti ceh, a već se radi na dolasku novih igrača. Među njima je i Džordan Teodor koji bi vrlo brzo trebalo da stigne. Bio je ovo prvi klub za Borišu van Srbije, pošto je do sada nosio dresove Zvezde, Mege i FMP-a.