Košarka

"Zmajevi" bez još jednog igrača nastavljaju kvalifikacije? "Još ne znamo da li će doći..."

Autor Dragan Šutvić

Mečeve sa Mađarskom i Francuskom mogao bi da propusti i prvotimac Bilbaaa.

Izvor: KS BiH

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je treći dan priprema za utakmice kvalifikacija za Mundobasket 2023 protiv Mađarske i Francuske, koje su zakazane za petak (11. novembar) u Sarajevu i ponedjeljak (14. novembar) u Pou.

Selektoru Adisu Bećiragiću trenutno je na raspolaganju 14 igrača, a prema riječima pomoćnog trenera Gordana Firića, upitan je dolazak prvotimca Bilbaa Emira Sulejmanovića, koji se nedavno povrijedio.

"Očekuju nas dvije teške utakmice. Jako bitna je prva koju igramo u ovom 'prozoru', protiv Mađarske. Ako tu utakmicu izgubimo, mislim da gubimo sve šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo. Faliće nam mnogo naša tri glavna igrača, Halilović, Nurkić i Musa. Imamo i nekih manjih povreda, kao kod Sulejmanovića, ne znamo još da li će on doći tako da će ekipa nastupiti u drugačijem sastavu u odnosu na Evropsko prvenstvo", rekao je Firić za zvanični sajt Saveza.

Četiri kola prije kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, BiH zauzima četvrto mjesto u grupi, uz omjer 4-4. Treću poziciju, posljednju koja vodi na SP, drži Crna Gora (5-3), a ispred "zmajeva" još su Litvanija (7-1) i Francuska (6-2).

Kvalifikacije će biti završene u februaru.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!