Spektakl!

Amerikanac mijenja sport - IZ NFL U NBA! Igrao američki fudbal 7 godina, sad se sprema za najbolju košarku na svijetu!

Autor Dragan Šutvić

Svojevremeno su mu predviđali dobru karijeru u oba sporta, a on je riješio da vidi šta je to propustio kada je izabrao američki fudbal umjesto košarke.

Izvor: Twitter/screenshot/TheNBACentral

Prethodnih godina nismo često imali priliku da vidimo kako neki vrhunski sportisti promene svoje zanimanje i uspješno nastave karijeru u drugoj igri. Možda najbolji primjer za to je penzionisana Ešli Barti koja je napravila pauzu u tenisu da bi se bavila kriketom, ali ni to nije bilo na najvišem mogućem nivou. Jedan Amerikanac ima potpuno drugačiji plan.

Nekadašnji student koledža Mičigen i svojevremeno "tajt-end" u NFL ligi Devin Fančes (28) rešio je da pređe u NBA ligu! Naravno, to je i dalje veoma daleko od realnosti, ali su se na društvenim mrežama pojavili snimci kako on trenira. Svojevremeno je Devin igrao košarku za svoju srednju školu, a ukoliko bi uspio da se izbori za ugovor u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu sigurno bi ostao zapamćen kao jedan od najneobičnijih sportista današnjice. Pogledajte njegove pripreme:

Fančes je 2015. godine izabran kao 41. pik na draftu, a uzeli su ga Karolina Pantersi. Prve četiri godine profesionalne karijere proveo je u tom timu, dok je kasnije nosio dres Indijanapolis Koltsa i Grin Bej Pekersa. Od ljeta 2021. godine nije nastupao u NFL ligi, iako je imao ugovore sa San Franciskom i Detroitom, ali samo kako bi se našao u njihovim timovima za trening. Slobodan je igrač od avgusta 2022. godine. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!