PAMTI

Đorđević nije zaboravio ovu čuvenu utakmicu! Sale vidio sliku, pa se oglasio na Tviteru: "Sjećam se ovoga"

Autor Goran Arbutina

Jugoslavija je pobijedila Ameriku, a Aleksandar Đorđević prisjetio se tog meča.

Izvor: MN PRESS

Nekadašnji američki košarkaš, a sada trener, Denis Hopson (57) objavio je jednu fotografiju koja je izazvala veliku pažnju. U pitanju je statistika utakmice koledža Ohajo stejt protiv reprezentacije Jugoslavije u novembru 1986. godine, on je dao 29 poena, a Jugoslavija je ubjedljivo slavila (103:76).

U tom meču igrao je i Aleksandar Đorđević, proslavljeni srpski košarkaš i nekadašnji selektor Srbije koji je vidio i tu objavu. "Sjećam se ovoga, nisam mogao da zaustavim Hopsona. Djelić dobrih starih vremena", napisao je Đorđević u odgovoru Denisu. Sale Nacionale je na tom meču postigao 4 poena.

Hopson je bio treći pik na draftu 1987. godine, a za jugoslovenski tim tada su igrali Dražen Petrović (33 poena, 8/11 za tri), Vlade Divac (17), Zoran Čutura (15), Zoran Radović i Danko Cvjetičanin dali su po 13, Toni Kukoč je dodao 4 poena, Dino Rađa se nije upisao u strijelce. O tome kako je sve izgledalo govori rezultat, ali i riječi najefikasnijeg igrača tog duela. "Jugosloveni su nam isprašili zadnjice. Mnogi igrači iz ovog tima su budući članovi Kuće slavnih. Vau, ko bi to mogao da pretpostavi", napisao je Hopson.