Košarka

Selektor BiH nakon propuštene šanse za Mundobasket: Zadovoljan sam željom koju su igrači pokazali!

Autor Dragan Šutvić

BiH nije u posljednjem kolu uspjela da izbori nastup na prvenstvu svijeta.

Izvor: FIBA

Košarkaška reprezentacija BiH nije uspjela da izbori nastup na Mundobasketu.

Izabranicima Adisa Bećiragića bila je potrebna pobjeda nad Mađarskom na gostujućem terenu, ali do nje nisu došli. U isto vrijeme, nadali su se povoljnim vijestima iz Podgorice gdje je Češka trebalo da trijumfuje nad Crnom Gorom, ali se na kraju nije desilo ni jedno ni drugo.

"Zmajevi" su u Sombateljiju poraženi rezultatom 87:77, dok je u glavnom gradu Crne Gore bilo 88:70 za "đetiće".

Mađari su večeras pred svojom publikom sjajno šutirali za tri poena (14 od 28), što je u odjavi meča apostrofirao i selektor Bećiragić.

"Mislim da je to njihovo dobro šutiranje trojki bilo ključno. Znali smo da imaju kvalitetne šutere, ali su pogađali i u situacijama kada bismo odigrali dobru odbranu. Sudbinu u ovim mečevima odluče jedan ili dva šuta. Uhvatili smo ritam u drugom poluvremenu i na trenutak je utakmica bila tijesna, ali smo na kraju promašili neke ključne šuteve i izgubili", rekao je bh. selektor poslije meča, osvrnuvši se na cjelokupan tok kvalifikacija.

"Vidio se karakter reprezentacije kroz cijele kvalifikacije, ali smo imali dvije slabe utakmice, u gostima kod Češke i Crne Gore. Generalno, izuzetno sam zadovoljan željom koju su igrači pokazali. Trebalo je da večeras ili u Tuzli pogodimo dva ili tri šuta više, ali vjerujem da su ljudi koji vole ovu zemlju zadovoljni borbenošću i mnogim atraktivnim akcijama naše reprezentacije", istakao je Bećiragić.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!