Košarka

Borac ostvario cilj – izboren plej-of ABA 2! Iskorištena druga meč-lopta, kreću pripreme za Domžale i F8!

Autor Dragan Šutvić

Banjalučki košarkaši igraće na finalnom turniru drugorazrednog regionalnog takmičenja.

Izvor: ABA liga 2/Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca ostvarili su primarni cilj u ABA 2 – ostvaren je plasman na završni turnir, koji će se u aprilu igrati u Domžalama!

Igračima Zorana Kašćelana za ostvarenje cilja bila je potrebna jedna pobjeda na posljednjem ligaškom turniru u Širokom Brijegu. Do nje nisu stigli u prvom, kada su poraženi od Podgorice, ali su zato iskoristili drugu meč-loptu i savladali TFT iz Skoplja:

TFT – BORAC BANJA LUKA 75:91

(19:25, 19:26, 20:17, 17:23)

Igrači Zorana Kašćelana su od prvog minuta odveli meč u smjeru koji im odgovara, pa su već u prvom kvartalu stekli dvocifrenu prednost (8:19, 11:23).

Iako je TFT prijetio krajem prve i u prvoj polovini druge dionice, na odmor između dva poluvremena se otišlo uz Borčev plus od 13 poena (38:51), zahvaljujući seriji 10:3 u posljednja tri minuta tog perioda.

Kapital stečen u prve dvije dionice bio je na kraju dovoljan da se mirno privede kraju meč sa timom iz Sjeverne Makedonije, koji je krajem treće i početkom četvrte četvrtine prišao Borcu na jednocifren broj poena (58:66, 60:68, 62:70), ali više od toga nije uspio da učini.

U pobjedničkom timu prednjačio je Aleksandar Langović sa dabl-dabl učinkom (20 poena i 12 skokova), Dušan Tanasković je uz 17 poena imao i osam skokova, Martin Džeron i Amsal Delalić su upisali po 13 poena, dok se Martin Džeron zaustavio na 12.

Kada je riječ o ekipi TFT-a, istakao se Viktor Tašovski sa 20 poena i šest asistencija, dok su Aleksandar Kostovski i Georgi Zafirov upisali po 12 poena.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!