Košarka

Džanan Musa je REKORDER Real Madrida! Oglasio se "kraljevski klub" - nadmašio je Luku Dončića!

Autor Dragan Šutvić

Džanan Musa oborio je rekord Luke Dončića koji je bio na snazi pet godina!

Izvor: Profimedia

Džanan Musa ove sezone bilježi sjajne partije u dresu Real Madrida, a kao plod odličnih igara, stigla je i nagrada u vidu klupskog rekorda!

"Kraljevski klub" objavio je da je bh. reprezentativac četiri meča prije početka plej-ofa nadmašio rekord Luke Dončića po broju poena u ligaškom dijelu sezone!

Sjajni Slovenac je, naime, u sezoni 2017-18, koju su Madriđani završili osvajanjem titule u Evroligi, tokom "regularnog" dijela sezone postgao 456 poena, dok je Musa već sad na 457.

Džanan Musa je ove sezone nastupio na svih 30 evroligaških utakmica, a na samo pet nije postigao dvocifren broj poena. Rekord sezone imao je u devetom kolu, na gostovanju Valensiji (73:80), kada se zaustavio na 28 poena.

U prosjeku bilježi 15.2 poena, 2.9 skokova i 1.6 asistencija, a prvu narednu priliku da dodatno popravi poenterski učinak u ovoj sezoni Musa će imati u srijedu, kada će Real u jednom od derbija 31. kola ugostiti Fenerbahče.

Potom do kraja ligaškog dijela sezone preostaju gostovanje Partizanu (31. mart), domaći duel sa Bajernom (6. april) i gostujući okršaj sa Makabijem (13. april).

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)