Ne slaže se

Evroliga dala nagradu divu iz Reala, Olimpijakos se pobunio: Svaka čast Tavaresu i Evroligi, ali nije zaslužio!

Autor Dragan Šutvić

Kostas Slukas ima druge ideje kada je nagrada za najboljeg defanzivca u Evroligi za ovu sezonu u pitanju!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Evroliga je proglasila Valtera Tavaresa za najboljeg defanzivca sezone i to je divu sa Zelenortskih Ostrva treći put u karijeri da je osvojio ovo laskavo priznanje, ali nije se svima svidjela ova odluka! Odmah se javio iskusni plejmejker Olimpijakosa Kostas Slukas i istakao da se ne slaže sa izborom!

"Uz svo poštovanje Evroligi i sjajnom igraču koji je dominirao takmičenjem godinama Valteru Tavaresu, moje je skromno mišljenje da je Tomas Vokap ove sezone zaslužio da bude najbolji defanzivac sezone. Iako nema visinu kao Valter on je namučio svakog rivala i nevjerovatno puno je pomogao našem timu da se domogne prvog mjesta", napisao je Slukas.

Tavares je ove sezone postavio rekord Evrolige po broju blokada u jednoj sezoni jer je već stigao do 84 izblokirana šuta, a u glasanju u kome su učestvovali treneri evroligaških timova upravo je Tomas Vokap završio kao drugi.

Treće mjesto pripalo je Džošu Braunu iz Monaka, a i Partizan je imao svog predstavnika jer je Matijas Lesor bio četvrti. 

Tomas Vokap koji je nedavno produžio ugovor sa Olimpijakosom i ostaće dugo u Pireju, ove godine je prosječno bilježio 7,7 poena, 2,8 skokova. 5,6 asistencija i 1,8 ukradenih lopti.

Što se tiče Tavaresa on je apsolutno najbitniji igrač Reala, a uz 10,9 poena po meču ima 6,6 skokova, 1,5 asistencija, 2,2 blokade i 0.9 ukradenih lopti. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!