BUM!

Majami odmah napravio "brejk" - kad se Batler zapali, niko mu NIŠTA ne može!

Autor mondo.rs

Džimi Batler vodio je Majami do vođstva 1:0 u plej-of finalu Istočne konferencije.

Izvor: Profimedia

Majami je nastavio da niže iznenađenja u plej-ofu Istočne konferencije pošto je na startu finalne serije napravio brejk protiv favorizovanog Bostona. Hit je tek preko plej-ina ušao u doigravanje, međutim njihove partije protiv Milvokija i Niksa pokazuju da su formu "tempirali" za drugi dio sezone, pa je tako i Boston "položio oružje" pred njima i biće im potreban bolji plan za nastavak serije. Na kraju, Boston - Majami 116:123 (30:28, 36:29, 25:46, 25:20).

Interesantno je da je Majami, kao i prije godinu dana protiv Bostona, uspio da "obriše deficit" od 13 poena razlike u drugom poluvremenu, pa su moćnom trećom dionicom, u kojoj su postigli bezmalo 50 poena, utišali "Ti Di Garden" i uneli bojazan pred drugi meč serije.

Džimi Batler je i ovoga puta bio junak Majamija pošto je ubacio 35 poena (12 od 25 šut iz igre), svrstavši se tako u niz najboljih igrača NBA lige. Pokazao je kako vođa treba da izgleda na terenu, a ono čega Boston treba da se plaši je da je u dosadašnjem toku plej-ofa imao i daleko bolje partije nego prethodne noći. Dakle, ako bude potrebno, Batler može i bolje od ovoga i to nikako nije dobra vijest za Mazulu.


"Džimi Bakets" je imao pomoć u Bemu Adebaju koji je postigao 20 poena, a dvocifreni su bili i Lauri, Martin, Strus i Vinsent sa po 15 poena, odnosno samo jedan igrač koji se upisao u strijelce kod Hita to nije učinio - Lav sa osam. Srpski košarkaš Nikola Jović nije dobio priliku da zaigra.

Što se tiče Bostona, predvodio ih je Tejtum sa 30 poena, ali daleko slabijom igrom nego pruhe nekoliko dana u "majstorici" protiv Filadelfije. Pogodio je devet od 17 šuteva, a pratili su ga Braun sa 22 i Brogdon sa 19 poena.

Tagovi