SPEKTAKL!

Indeks 48! Zvezda ima "čudo" u timu, dao 39 poena Realu, ali to opet nije dovoljno (VIDEO)

Autor Goran Arbutina

Talentovani plejmejker Nikola Topić postigao je 39 poena za Crvenu zvezdu protiv Real Madrida.

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda izgubila je prvu utakmicu na završnom turniru juniorske Evrolige. Real Madrid je u drami savladao crveno-bijele 85:81, pa čak ni maestralna partija mladog Nikole Topića nije bila dovoljna da bi srpski klub startovao pobjedom na fajnal-ejt turniru u litvanskom Kaunasu.

Nasljednik legendarnog kapitena crveno-bijelih Milenka Topića odigrao je meč za pamćenje pošto je upisao indeks korisnosti 48. Za to je zaslužno čak 39 poena, osam asistencija, šest skokova i čak 12 faulova napravljenim nad njim. Dobro su znali u Realu da se "sve vrti" oko mladog plejmejkera, pa su ga tako natjerali i na sedam izgubljenih lopti. Ipak, to nikako ne može da pokvari njegovu izvrsnu partiju.

Samo je još Petar Avlijaš (10 poena) bio dvocifren u timu trenera Branka Jorovića, dok je Andrija Vuković dodao devet poena, Lazar Gagić sedam, Pavle Mišić šest... S druge strane, Real Madrid je predvodila "četvorka" - Ugo Gonzales je imao 24 poena, osam skokova i šest asistencija, Jan Vide je dodao 19, Egor Demin 14, a Ismaila Dijanj 17 i 15 skokova - za indeks 31.

Crvena zvezda naredni meč igra u petak protiv Barselone, dok je u grupi još i Panatinaikos. Podsjetimo, Srbija ima još jednog predstavnika u vidu Mege, dok su sa njima u grupi još Žalgiris, Huventud i "Nekst džen" tim.