Košarka

Čudo! Ova lopta je izašla iz koša, A SRBIJA POSTALA PRVAK SVIJETA! Bog košarke postoji i VOLI SRBE - nema većeg dokaza!

Autor Bojan Jakovljević

Srbija pobijedila Ameriku u najuzbudljivijem finalu svjetskih prvenstava u istoriji

Izvor: Twitter/FIBA

Reprezentacija Srbije osvojila je Svjetsko prvenstvo u basketu 3x3 dramatičnom pobjedom protiv selekcije Amerike, koju je predvodio poznati šuter Džimer Fredet. Igrač koji je bio koledž senzacija u SAD šutirao je dvojku za pobjedu, djelovalo je da je i pogodio, ali je lopta izašla iz obruča iako je u jednom trenutku više bila u njemu nego "napolju". "Bog košarke postoji i voli Srbiju", objavila je FIBA na svom nalogu uz snimak te situacije, koji izgleda sve nevjerovatnije što se duže gleda.

Pogledajte pokušaj bivšeg NBA i evroligaškog šutera, koji je ipak bio promašaj, poslije kojeg je Srbija osvojila titulu trijumfom 21:19.

Srpska reprezentacija u sastavu Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Mihailo Vasić i Marko Branković donijela je Srbiji šesto zlato, čime je još jednom potvrđeno da su "orlovi" apsolutni vladari Mundobasketa. Na ukupno osam turnira, srpska "A" selekcija samo dva puta nije osvojila najsjajnije odličje i taj niz je nastavljen i u Beču.

Na putu ka zlatu u Austriji, srpski basketaši pobijedili su u grupnoj fazi Madagaskar, Francusku, Brazil i Nemačku, u četvrtfinalu su eliminisali domaćina turnira Austriju, a u polufinalu Letoniju. Potom je uslijedilo vjerovatno najspektakularnije finale od kada je 2012. ustanovljeno svjetsko prvenstvo u ovom sportu. I na radost svih ljubitelja košarke u Srbijii, ponovo su pobijedili "orlovi".