ŠTA ĆE BITI?

Micić otišao u Ameriku, hoće u NBA! Sprema se nova bomba - postoje dvije opcije za Srbina!

Autor Goran Arbutina

Vasilije Micić otputovao je u Oklahomu na pregovore oko odlaska u NBA ligu.

Izvor: MN PRESS

Vasilije Micić (29) hoće u NBA ligu. Nema više nikakve dileme niti čekanja, srpski plejmejker donio je Efesu titulu u Turskoj i odmah je odlučio da sedne u avion i da ode "preko okeana". Destinacija je Oklahoma, klub koji polaže njegova prava u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Urednik specijalizovanog košarkaškog portala "Eurohoops" Aris Barkas otkrio je da je "Micić već otputovao u Oklahomu na pregovore". Stvari su jasne, postoje dva rješenja za njega. Tanderi mogu da ga angažuju i da ga stave u službu tima za predstojeću sezonu, što znači da bi mogao da zaigra sa Aleksejom Pokuševskim. Međutim, druga opcija je mnogo realnija - trejd u neki drugi tim.

Razlog za to leži u činjenici da je Oklahoma u procesu pravljenja tima na duže staze i da se sve vrti oko plejmejkera Šeja Gildžusa-Aleksandera i prošlogodišnjeg pika sa drafta Četa Holmgrena koji je zbog povrede propustio cijelu sezonu. Zbog svega toga znatno su veće šanse da potpiše za neki drugi klub. Inače, Vasa je angažovao agenta da ga predstavlja na NBA tržištu, Džejsona Rena iz agencije "Vaserman", dok će ga Miško Ražnatović i dalje zastupati u Evropi.