JOŠ MALO

Stigle nove vijesti o Panteru! Evo do kada će Partizan biti bez svog najboljeg košarkaša

Autor Bojan Jakovljević

Navijači Partizana priželjkuju što brži oporavak svog najboljeg igrača Kevina Pantera.

Izvor: MN PRESS

Partizan je od kraja oktobra bez svog najboljeg igrača i kapitena Kevina Pantera koji muku muči sa povredom noge, a prema posljednjim informacijama očekuje se da će pauzirati još desetak dana. Preciznije, pretpostavlja se da bi Panter krajem mjeseca mogao da se vrati u opremu crno-bijelih, a "licitira" se da će to biti na gostovanju Efesu 24. novembra.

Panter je već propustio četiri meča za Partizan i u njima su crno-bijeli došli do tri pobjede - protiv Zvezde, Splita i Fenerbahčea - dok su poraženi samo na gostovanju Baskoniji. Za Partizan sada slijede utakmice sa Igokeom (12. novembar), Bajernom (15. novembar), Albom (17. novembar) i Cedeviti Olimpiji (20. novembar), nakon čega bismo mogli da vidimo Pantera na parketu u Istanbulu, protiv Efesa.

Podsjetimo, Panter je ljetos produžio ugovor sa Partizanom na još dvije sezone, a u novu takmičarsku godinu nije ušao onako kako je očekivao. Imao je velikih problema sa šutem za tri poena, na koji se nadovezala povreda, ali svi u taboru crno-bijelih da će uskoro ponovo biti "onaj stari".